Behandelingen, consulten en therapieën bij Centrum Vitaal

Je kunt bij ons terecht voor alle klachten waarmee je ook naar een huisarts gaat. Het verschil is dat wij een holistische visie en werkwijze hebben en naar het geheel kijken, dus niet alleen naar de klacht of het symptoom. We kiezen voor natuurlijke oplossingen die ook op langere termijn geen bijwerkingen hebben.

Acupunctuur bij Centrum Vitaal

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandeling uit de Chinese geneeskunde. Zij gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel vormen en dat alles wat met onze gezondheid te maken heeft met elkaar verbonden staat. Acupunctuur probeert de energiebalans in het lichaam te herstellen door middel van het inbrengen van naalden of drukpuntmassage.. Acupunctuur stimuleert zowel de fysieke en emotionele ontwikkeling. Op het ogenblik dat je energiebalans herstelt is, verdwijnen of verminderen je klachten.
Lees meer.

Atlasbehandeling Centrum Vitaal helpt bij rugklachten

Atlasbehandeling

‘Atlasbehandeling’ of ook wel atlasprofilaxe genoemd, is een behandelmethode van de 1e wervel (de bovenste halswervel) ‘de atlas’. Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift in de spieren van je nek., Doel is spierspanning weg halen, zodat je nekwervels ‘als vanzelf’ weer in de goede stand komen. We manipuleren niets aan de wervels maar versterken het zelfgenezende vermogen. Dit heeft niet alleen een fysieke invloed maar kan emotioneel ook een positieve werking hebben.
Lees meer.

Bioresonantie Centrum Vitaal

Bioresonantie

Alles wat leeft heeft een specifieke trilling, resonantie genoemd. (Einstein).
Ons lichaam bestaat uit frequenties (trillingen). Als deze frequenties optimaal kunnen functioneren zijn we in balans.

Klik hier voor bioresonantie is een methode om disbalans op te sporen / diagnose
Klik hier voor bioresonantie behandelen

Homeopathie helpt

Homeopathie (Klassieke)

Homeopathie is een behandeling waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt, door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel. Het lichaam krijgt dan als het ware een duwtje in de goede richting. Het doel is dat het lichaam wordt wakker geschud.
Lees meer.

Kruiden Centrum Vitaal

Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd.
In de kruidengeneeskunde worden planten en kruiden gebruikt om gezondheidsklachten te genezen. Kruiden kunnen op verschillende manieren therapeutisch worden bereid. Als thee of koud aftreksel, tinctuur, capsules, tabletten, zalf, balsem, in bad, als kompres of kruidenomslag, enzovoort. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

LLLT helpt bij vele klachten

Lichttherapie

Lichttherapie is een moderne behandeling waarbij ‘licht’ wordt overgedragen aan het lichaam. Het wordt  ‘Low Level Laser Therapie’ (L.L.L.T.) of ‘Cold Laser Therapie’ genoemd en wordt als ‘genezing van de toekomst’ gezien. De werking van (zon)licht op het lichaam is een natuurlijk proces, ga maar eens in de zon zitten als jij je slecht voelt… Mede hierdoor krijgt ons lichaam ‘energie’ en maakt het beter  vitamines aan. 
Lees meer.

Drukpunt acupunctuur bij Centrum Vitaal

DrukpuntMassage

Drukpunt massage (Siatsu) of Quasua massage heeft als doel de gezondheid en energie te verbeteren. Bij Centrum Vitaal geven we geen ontspanningsmassage, we zijn vooral gericht op het verbeteren van je gezondheid.
Lees meer.

Low Level Level Therapie

Pijn-verlichting

Bij het verlichten van pijnklachten gebruiken we vaak een combinatie van verschillende therapieën. Low Level Laser Therapie (LLLT) combineren we met acupunctuur voor een beter resultaat.
Lees meer.

Bach Bloesems adviezen

Bach Bloesems

Ontdekt in de jaren 30 van de vorige eeuw door Edward Bach (1886-1936). Edward Bach was o.a. regulier arts en homeopaat. Bach bloesems helpen onze gemoedstoestand & stemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te houden en in harmonie te blijven met onszelf.
Zijn visie was ‘behandel niet de ziekte maar de mens’.
Lees verder