Behandelingen, consulten en therapieën bij Centrum Vitaal zijn er voor jong en oud! Je kunt bij ons terecht voor alle klachten waarmee je ook naar een huisarts gaat. Het verschil is dat wij een holistische visie en werkwijze hebben en naar het geheel kijken, dus niet alleen naar de klacht of het symptoom. We proberen de onderliggende verstoring te vinden en die aan te pakken, zodat de balans in lichaam en geest weer kan herstellen. We kiezen voor natuurlijke oplossingen die ook op langere termijn geen bijwerkingen hebben.

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandeling uit de klassieke Chinese geneeskunde. Zij gaat er vanuit dat lichaam en geest één geheel vormen en dat alles wat met onze gezondheid te maken heeft met elkaar verbonden is. Een probleem wordt nooit los van elkaar gezien, maar staat altijd in verbinding met een ander deel van ons lichaam. Acupunctuur probeert de energiebalans in het lichaam weer te herstellen door middel van het inbrengen van naalden. Acupunctuur stimuleert zowel de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling. Op het ogenblik dat je energiebalans herstelt is, verdwijnen of verminderen je klachten.
Lees meer.

Atlasbehandeling

‘Atlasbehandeling’ of ook wel atlasprofilaxe genoemd, is een behandelmethode van de 1e wervel (de bovenste halswervel) ‘de atlas’. Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift in de spierloge ter hoogte van de bovenste ruggewervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas. Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelfgenezende vermogen op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Lees meer.

Bach Bloesems

Ontdekt in de jaren 30 van de vorige eeuw door Edward Bach (1886-1936). Edward Bach was o.a. regulier arts en homeopaat. Hij ontdekte de kwaliteiten van bepaalde soorten bloemen een harmonie kunnen brengen in de menselijke geest. De krachten van deze bloemen en planten en de positieve uitwerking om zo negatieve gesteldheden te kunnen deblokkeren. Zijn visie was ‘behandel niet de ziekte maar de mens’ want als een mens zich niet gelukkig voelt ontstaat na enige tijd vaak een ziektebeeld.  Lees verder

Bioresonantie

Alles wat leeft heeft een specifieke trilling, resonantie genoemd. (Einstein).
Ons lichaam bestaat uit frequenties (trillingen). Als deze frequenties optimaal kunnen functioneren zijn we in balans, als er een verstoring is in het lichaam kunnen we klachten krijgen en uiteindelijk ziek worden. Bioresonantie is een methode om disbalans op te sporen en te behandelen. Lees meer.

Homeopathie (Klassieke)

Homeopathie is een behandeling waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt, door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel. Het lichaam krijgt dan als het ware een duwtje in de goede richting. Het doel is dat het lichaam wordt wakker geschud. En probeert weer gezond te worden door zelf de ziekte te bestrijden. Lees meer.

Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige middelen. Ze dienen vaak ter ondersteuning van het optimaliseren van de gezondheid. Lees meer.

Lichttherapie

Lichttherapie is een moderne behandeling waarbij ‘licht’ wordt overgedragen aan het lichaam. Het wordt ook wel ‘Low Level Laser Therapie’ (L.L.L.T.) of ‘Cold Laser Therapie’ of ‘fotobiomodulatie’ genoemd en wordt als ‘genezing van de toekomst’ gezien. De werking van (zon)licht op het lichaam is een natuurlijk proces. Mede hierdoor krijgt ons lichaam ‘energie’ en maakt het vitamines aan, mits het voldoende gezonde voeding krijgt. Ook kunnen beschadigde cellen door ‘licht’ herstellen. Ter verduidelijking; als een plant geen zonlicht krijgt, kan het niet groeien. Lees meer.

Massage

Tijdens een massage worden bepaalde processen geactiveerd in het lichaam. Massage wordt o.a. ingezet ter ontspanning van spieren, ter verhoging van weerstand of voor een betere bloedcirculatie. We bieden een aantal verschillende soorten massage aan. Lees meer.

Pijn-verlichting

Bij het verlichten van pijnklachten gebruiken we vaak een combinatie van verschillende therapieen. Bijvoorbeeld Low Level Laser Therapie (afgekort LLLT) combineren we met acupunctuur voor een beter resultaat. Lees meer.