Atlasbehandeling – Atlascorrectie  – Atlasprofilaxe

Vaak zien we dat problemen met de rug het gevolg zijn van een verkeerde stand van de nekwervels!
Rugklachten is een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Men schat dat 80 – 90% van de mensen op enig moment in het leven wel eens een episode van rugpijn doormaakt.
Wist je dat andere behandelingen -beter aanslaan- na een atlascorrectie.

‘Atlasbehandeling’  of ook wel atlascorrectie of atlas-profilaxe genoemd, is een behandelwijze van de 1e wervel (de bovenste halswervel) ‘de atlas’. Het gaat als volgt in zijn werk: met een vibreerstift ‘trillen’ we de spanning uit de spieren van de bovenste nek- en rug wervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelf genezende vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.

 

Bij Centrum Vitaal combineren we de atlasbehandeling vaak samen met Dorn TherapieWe behandelen ook rugklachten bij Centrum Vitaal

Dorn therapie, lijkt op osteopathie. Bij Centrum Vitaal hebben we al vele mensen met rugproblemen behandeld.  Bij Dorn wordt ook gekeken naar beenlengteverschil. De behandeling is gericht op het herstellen van de balans in de rug, zonder ‘te kraken’.

Wim Haafkes heeft al meer dan 35 jaar ervaring, ook met mensen die rugklachten hebben en al van alles (manueel, osteopathie, chiropraxie) hebben geprobeerd.

Klik hier voor Praktijkervaringen