Atlasbehandeling / Atlascorrectie / Atlasprofilaxe

Vaak zien we dat problemen met de rug het gevolg zijn van een verkeerde stand van de nekwervels!
Rugklachten is een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Men schat dat 80 – 90% van de mensen op enig moment in het leven wel eens een episode van rugpijn doormaakt. Opvallend is dat andere geneeswijzen -beter aanslaan- na een atlascorrectie.

‘Atlasbehandeling’  of ook wel atlascorrectie of atlas-profilaxe genoemd, is een behandelwijze van de 1e wervel (de bovenste halswervel) ‘de atlas’. Het gaat als volgt in zijn werk: met een vibreerstift ‘trillen’ we de spanning uit de spieren van de bovenste nek- en rug wervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelf genezende vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.

Meer info atlasbehandeling/ atlasprofilaxe

Bij Centrum Vitaal combineren we de atlasbehandeling vaak samen met Dorn Therapie

Bij dorntherapie wordt niet gekraakt. Bij Centrum Vitaal hebben we al vele mensen met rugproblemen behandeld.  Dorn lijkt op osteopathie waarbij ook gekeken wordt naar beenlengteverschil en wat  ‘vast zit’ in je lijf. De behandeling is gericht op het herstellen van de balans in de rug, zonder ‘te kraken’.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen en vind je het fijn om eerst persoonlijk contact te hebben en advies te krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 074-29 14 143 of stuur ons een bericht. Wij benaderen je dan zo snel mogelijk.

Klik hier voor Praktijkervaringen