Atlasbehandeling

Atlasbehandeling

‘Atlasbehandeling’  of ook wel atlasprofilaxe genoemd, is een behandelwijze van de 1e wervel (de bovenste halswervel) ‘de atlas’. Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift in de spierloge ter hoogte van de bovenste ruggewervels, met als bedoeling de schedel zo ontspannen mogelijk te laten balanceren op de atlas.

Omdat deze balans erg cruciaal is in regelmechanismen van lichaam én geest, leidt deze behandeling tot structurele en functionele verbeteringen van heel het organisme en versterkt zij het zelfgenezende vermogen op zowel fysisch als psychisch vlak.

Vaak zien we dat problemen met de rug het gevolg zijn van een verkeerde stand van de nekwervels! Rugklachten is een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Men schat dat 80 – 90% van de mensen op enig moment in het leven wel eens een episode van rugpijn doormaakt. Opvallend is dat andere geneeswijzen -beter aanslaan- na een atlascorrectie. Meer informatie over de Atlasbehandeling  in medisch tijdschrijft voor arts & therapeut ATA  klik op de link.

Klik hier voor Praktijkervaringen

Dorn Therapie

rug & nekklachten, Atlasbehandeling, Centrum Vitaal de beste gezondheidsondersteuning

Bij Centrum Vitaal hebben we al vele mensen met rugproblemen behandeld. Wij zien dat mensen rugklachten ook andere gezondheidsklachten hebben. Denk hierbij aan vermoeidheid, hormonale problemen, verkeerde medicatie, teveel supplementen en meer. Daarom kijken we eerst hoe het met je gezondheid gaat alvorens te gaan behandelen. Als we dan gaan behandelen zien we vaak ook scheefstand van de rug. Hierbij maken we gebruik van de ‘Dorn methode’  Dorn lijkt op osteopathie waarbij ook gekeken wordt naar beenlengteverschil en wat  ‘vast zit’ in je lijf. De behandeling is gericht op het herstellen van de balans in de rug, zonder ‘te kraken’.

De Dorn Therapie wordt vaak gecombineerd met een ‘atlasbehandeling’ 

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen en vind je het fijn om eerst persoonlijk contact te hebben en advies te krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 074-29 14 143 of stuur ons een bericht. Wij benaderen je dan zo snel mogelijk.

Centrum Vitaal, de beste gezondheidsondersteuning