Waarom zouden we allemaal een gezondheidsscan moeten doen?

Voorkomen is beter dan genezen!

Met behulp van de WellAnalyse gezondheidsscan kijken we  naar onderliggende verstoringen (stofwisseling). Bijvoorbeeld: ben je belast met een worm, bacterie of virus? Neem je de voedingsstoffen goed op, en/of wat is de staat van je vitamine & mineralen?

Wat is het verschil met de huisarts of een MRI op het ziekenhuis?

Daar waar de reguliere geneeskunde op zoek is naar ‘welke ziekte (pathologie)’, kijken we met de gezondheidsscan naar de stofwisseling. Waar gaat de stofwisseling niet goed, bijvoorbeeld de  lever, nieren, hart, longen, hormoonhuishouding etc.  Vervolgens proberen we te achterhalen welke factoren (oorzaken) spelen daarbij een rol. Denk hierbij aan voeding, intolerantie (allergieën) , biochemische processen, stress, neurotransmitters, vaak moe en weinig energie, neem je de voedingsstoffen wel goed op, hoe gaat het met de enzymwerking, maakt je lijf voldoende spijsverteringssappen aan, hoe zit het met virussen en parasieten, etc etc…  Er zijn vele factoren die hierbij een rol spelen. .
Vervolgens krijg je deze informatie in een rapportage en uitgelegd met adviezen wat zou kunnen helpen om gezond te worden of te blijven.

Ook kunnen we met de gezondheidsscan ernstige ziekte signaleren, dan verwijzen we altijd door naar de huisarts! Maar gelukkig komt dat niet vaak voor.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het 1e consult beginnen we met de intake om een beeld te krijgen wat je allemaal al hebt gedaan.
Wim Haafkes, natuurgeneeskundige, acupuncturist en homeopaat probeert een indruk van je te krijgen. Want als iemand al vele supplementen heeft geprobeerd, moeten we dan niet nog een keer proberen. Daarom is het fijn als je bij 1e bezoek het intakeformulier ingevuld mee neemt. Klik hier
Je gaat NIET door een MRI! 

De Wellanallyse / Gezondheidsscan van Centrum Vitaal  ‘kijkt’ en/of stuurt frequenties door je lijf.. (Dit lijkt op een hartonderzoek bij de cardioloog)
We plaatsen een hoofdtelefoon (hierin zit een zender en ontvanger) terwijl je rustig in een stoel blijft zitten. Vervolgens begint de Scan en kijk je mee op een scherm. We zien aan de hand van de Sympaticus (afbraak processen) en Parasympaticus (opbouw processen) hoe de stofwisseling in verschillende organen er voor staan of afwijkend zijn.
Deze meting kun je volgen op het beeldscherm waarbij je meteen ziet welke organen wel en niet in balans zijn.

2e consult
Vervolgens hebben we tijd nodig om de gegevens te analyseren, daarom maken we (bij voorkeur) een vervolgafspraak na een week. De belangrijkste gegevens krijg je te horen en daar maken we ook een verslag van.
Je krijg info over kruiden, homeopathie, voeding en/of orthomoleculaire supplementen, vooral wat je kan doen om je gezondheid te verbeteren.

Vervolgconsult na ongeveer 1 maand is erg belangrijk, omdat we dan kunnen vergelijken of de adviezen gewerkt hebben, kosten hiervan zijn € 100.- en worden in de aanvullende verzekering grotendeels vergoedt.

Kan de scan zien als ik een voorwerp heb ingeslikt?

Nee, je kan niet zien dat je een munt hebt ingeslikt, wel geeft de apparatuur weer -als je last van je maag of darmen hebt- dat de van de spijsvertering niet in orde is

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing van de huisarts of zorgverzekering nodig.

Hoe gaat het dan met de vergoeding van de zorgverzekering?

Voor de Nilas scan vragen we € 100.- en Wellanalyse scan € 195.- Klik hier voor tarieven.
Wij declareren deze afspraken op 2 of 3 verschillende datums; bij je zorgverzekering onder complementaire zorg, klik hier op deze link voor een overzicht van alle zorgverzekeraars.

Ik wil graag een afspraak maken

Meer informatie, bv verschil Vitaliteitsscan

Zie een voorbeeld van een verslag.

Voor werkwijze of welke klachten klik hier

Is het ook voor baby’s?

Ja, het kan bij baby’s, kinderen en volwassenen. Leeftijd is onbelangrijk. Baby’s krijgen de koptelefoon op de buik.

Voeding en voedingsadviezen vormen een belangrijk onderdeel, veel mensen nemen teveel, niet de juiste supplementen.

Kan ik ook info krijgen over psychologische aspecten?

Ja dat kan. Deze technologie (WellAnalyse; Non Lineaire Diagnostiek) meet jouw energie en zo ook je psychologische gesteldheid op celniveau. De lichaamsscan laat zien wat er op dat moment bij je speelt. We zeggen: je onbewuste patronen worden zichtbaar. De scan kan onderliggende verbanden zien, zo ook je blokkades. Vervolgens gaat het erom wat je ermee doet en dat je uit je patroon ‘stapt’. Dat kan op verschillende manieren, bij Centrum Vitaal hebben we onder meer Mindfulness, acupunctuur en/of onze therapeut/coach Nathalie Brinkman die daarbij kan helpen. Veranderen kun je alleen zelf maar wij helpen je graag om een efficiënte aanpak te vinden.

Van welke technologie wordt gebruikt gemaakt?

De scan werkt op basis van de nieuwste technologie, te weten:  ‘Non Lineaire Diagnostiek’.
Het bedrijf is in Duitsland gevestigd en werkt al vanaf 1998 met zowel reguliere als niet medische technologie. (bioresonantie). De basis van de non lineaire techniek is het weergeven van frequenties over je gezondheid. Daarom kan de apparatuur voorspellingen doen over: 1. huidige staat van gezondheid;  2. de te verwachten risico op ziekte, 3. maar ook het verschil na 1 of 2 weken. Dit alles met behulp van een koptelefoon met een zender en een ontvanger.

Achtergrond informatie voor arts en therapeuten

Wim Haafkes is vertegenwoordiger van de WellAnalyse gezondheidsscan en Nilas VitaliteitsScan.

Meer informatie staat op de pagina Verkoop voor artsen en therapeuten.

Meer informatie over bioresonantie