Waarom zouden we allemaal een gezondheidsscan moeten doen?

Voorkomen is beter dan genezen! De huisarts of specialist kijkt meer naar ‘welke ziekte heb jij’?

Met behulp van de WellAnalyse gezondheidsscan kijken we  naar onderliggende verstoringen (stofwisseling). Bijvoorbeeld: ben je belast met een worm, bacterie of virus? Neem je de voedingsstoffen goed op, en/of wat is de staat van je vitamine & mineralen?

Hoe gaat het in zijn werk?

We beginnen met de intake, Wim Haafkes, natuurgeneeskundige, acupuncturist en homeopaat doet de intake. De intake gaat vooral om wat je allemaal al hebt gedaan voor je gezondheid.
Met behulp van de Wellanallyse ‘kijken’ of stuurt het systeem frequenties in je lijf.. We plaatsen een hoofdtelefoon terwijl je rustig in een stoel blijft zitten. Vervolgens begint de Scan en wordt met behulp van antennes (zender en ontvanger) de energie in je lichaamscellen gemeten. Deze meting kun je volgen op het beeldscherm waarbij je meteen ziet welke organen wel en niet in balans zijn. De WellAnalyse geeft aan waar je lijf in onbalans is, waar je ziek kan worden.

Vervolgens hebben we tijd nodig om de gegevens te analyseren, daarom maken we (bij voorkeur) een vervolgafspraak na een week. De belangrijkste gegevens krijg je te horen en daar maken we ook een verslag van. Je krijg info over kruiden, homeopathie, voeding en/of orthomoleculaire supplementen, vooral wat je kan doen om je gezondheid te verbeteren.
Klik hier voor meer info over Wim Haafkes

Voeding en voedingsadviezen vormen een belangrijk onderdeel, veel mensen nemen teveel, niet de juiste supplementen en/of hebben verkeerde voedingsgewoonten.

Kan de scan zien als ik een voorwerp heb ingeslikt?

Nee, je kan niet zien dat je een munt hebt ingeslikt, wel geeft de apparatuur weer -als je last van je maag of darmen hebt- dat de van de spijsvertering niet in orde is.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing van de huisarts of zorgverzekering nodig.

Hoe gaat het dan met de vergoeding van de zorgverzekering?

Je moet kijken of je een aanvullende verzekering hebt die ‘complementaire zorg’ vergoedt.
Wij declareren onze behandelingen onder complementaire zorg, klik hier op deze link voor een overzicht van alle zorgverzekeraars.

Declaratie gaat bij voorkeur over 2 of 3 afspraken, omdat je dan meer vergoedt krijgt van je zorgverzekeraar.

De 1e afspraak/consult duurt ongeveer 45 – 55 minuten en is vooral bedoeld om een beeld van al je klachten te krijgen. Hoe lang heb je de klachten, waardoor verergeren of verbeteren je klachten? Ben je naar de huisarts geweest met je klachten? Wat eet je dagelijks, werk je of zit je de hele dag op de bank, etc.
Vervolgens beginnen we met de gezondheidsscan en/of vitaliteitsscan. Daarna heb ik tijd nodig om de data te analyseren en een verslag te maken.
Zie een voorbeeld van een verslag.
Voor werkwijze of welke klachten klik hier

Is het ook voor baby’s?

Ja, het kan bij baby’s, kinderen en volwassenen. Leeftijd is onbelangrijk. Baby’s krijgen de koptelefoon op de buik.

Kan ik ook info krijgen over psychologische aspecten?

Ja dat kan. Deze technologie (WellAnalyse; Non Lineaire Diagnostiek) meet jouw energie en zo ook je psychologische gesteldheid op celniveau. De lichaamsscan laat zien wat er op dat moment bij je speelt. We zeggen: je onbewuste patronen worden zichtbaar. De scan kan onderliggende verbanden zien, zo ook je blokkades. Vervolgens gaat het erom wat je ermee doet en dat je uit je patroon ‘stapt’. Dat kan op verschillende manieren, bij Centrum Vitaal hebben we onder meer Mindfulness, acupunctuur en/of onze therapeut/coach Nathalie Brinkman die daarbij kan helpen. Veranderen kun je alleen zelf maar wij helpen je graag om een efficiënte aanpak te vinden.

Van welke technologie wordt gebruikt gemaakt?

De scan werkt op basis van de nieuwste technologie, te weten:  ‘Non Lineaire Diagnostiek’. Het bedrijf is in Duitsland gevestigd en werkt al vanaf 1998 met zowel reguliere als niet medische technologie. (bioresonantie). De basis van de non lineaire techniek is het weergeven van frequenties over je gezondheid. Daarom kan de apparatuur voorspellingen doen over: 1. huidige staat van gezondheid;  2. de te verwachten risico op ziekte, 3. maar ook het verschil na 1 of 2 weken. Dit alles met behulp van een koptelefoon met een zender en een ontvanger.

Achtergrond informatie voor arts en therapeuten

Wim Haafkes is vertegenwoordiger van de WellAnalyse gezondheidsscan en Nilas VitaliteitsScan.

Meer informatie staat op de pagina Verkoop voor artsen en therapeuten.

Meer informatie over bioresonantie