BodyScan / GezondheidsScan

Met behulp van de WellAnalyse gezondheidsscan kijken we  naar onderliggende verstoringen (stofwisseling). Want wij geloven dat inzicht in je gezondheid bijdraagt aan een betere leefstijl, ‘voeding, beweging, inname supplementen/medicijnen’ en je daardoor risico op ziekte kan beperken. Je krijgt onder andere informatie over:

 • belasting van organen ‘lever / nieren/ longen / etc’
 • belasting van parasiet, een worm, bacterie of virus
 • opname voedingsstoffen zoals vitamine & mineralen
 • vertering en enzymwerking
 • wervels en rug
 • hersenen / stress
 • hormoonhuishouding
 • hart en bloedvaten / hoe is je doorbloeding

Verschil met huisarts of een MRI op het ziekenhuis

Daar waar de reguliere geneeskunde op zoek is naar ‘welke ziekte (pathologie)’, kijken we met de gezondheidsscan naar onbalans in je stofwisseling. Bijvoorbeeld de stofwisseling van je lever, nieren, hart, longen, hormoonhuishouding etc.  Vervolgens proberen we te achterhalen welke factoren (oorzaken) spelen daarbij een rol. Denk hierbij aan intolerantie(s), stress, neurotransmitters, weinig energie, neem je de voedingsstoffen wel goed op, hoe gaat het met de enzymwerking, maakt je lijf voldoende spijsverteringssappen aan, hoe zit het met belastingen zoals virussen en parasieten, etc.
Er zijn vele factoren die je gezondheid bepalen, bij ons krijg je inzicht in de 1 – 2 – 3 grootste factoren die hierbij een rol spelen. .

Hoe gaat het in zijn werk?

Het 1e consult beginnen we met de intake, Wim Haafkes, natuurgeneeskundige, acupuncturist, homeopaat  moet een beeld krijgen wat je allemaal al hebt gedaan.en probeert een indruk te krijgen van je klachten en wat je zoal hebt gedaan om beter te worden!
Daarom is het fijn als je bij 1e bezoek het intakeformulier ingevuld mee neemt. Klik hier

Je gaat NIET door een MRI!

De Gezondheidsscan van Centrum Vitaal  ‘kijkt’ en/of stuurt frequenties door je lijf.  (Dit lijkt op een hartonderzoek bij de cardioloog)
We plaatsen een hoofdtelefoon (hierin zit een zender en ontvanger / vroeger ging dat met plakkers op je lijf) terwijl je rustig in een stoel blijft zitten. Vervolgens begint de Scan en kijk je mee op een scherm. We zien aan de hand van de afbraak processen (sympaticus) en opbouw processen  (parasympaticus) hoe de stofwisseling in verschillende organen er voor staan. Deze meting kun je volgen op het beeldscherm waarbij je meteen ziet welke organen wel en niet in balans zijn.

Hoe lang duurt het?

De 1e afspraak duurt ongeveer 1 uur waarin de intake en onderzoek tegelijk plaatsvindt.
Vervolgens hebben we tijd nodig om de gegevens te analyseren, daarom maken we een vervolgafspraak na een week.zodat we het verslag dan voor je klaar hebben. Behalve de informatie over je staat van gezondheid krijg je ook informatie wat je kan verbeteren ‘leefstijl’ maar desgewenst ook advies over je medicijngebruik, kruiden, homeopathie, voeding en/of orthomoleculaire supplementen, wat je kan doen om je gezondheid te verbeteren.

We adviseren om na 1 maand nogmaals een afspraak te maken, omdat we dan kunnen vergelijken of de adviezen gewerkt hebben.

AUB intakeformulier invullen

Af en toe krijg ik de vraag van een klant ‘ik wil geen intakeformulier invullen’. Ja dat kan natuurlijk, maar dat is niet zo handig / efficiënt!
Waarom niet? Omdat Wim Haafkes niet alleen kijkt naar de uitslag van de GezondheidsScan maar ook rekening moet houden wat je allemaal al gedaan hebt.
Zo hebben alle reguliere als natuurlijke supplementen, maar ook voedingsgewoonten invloed op de uitslag. Bijvoorbeeld; als je schildkliermedicatie neemt, zou het systeem bij de schildklier een normale stofwisseling moeten zien, maar zo heeft Vitamime B12 of 10 kop koffie ook invloed op je stofwisseling  Daarom is het belangrijk om een compleet plaatje te hebben voor een goed advies.

Kan de scan zien als ik een voorwerp heb ingeslikt?

Nee, je kan niet zien dat je een munt hebt ingeslikt, wel geeft de apparatuur weer -als je last van je maag of darmen hebt- dat de van de spijsvertering niet in orde is

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing van de huisarts of zorgverzekering nodig.

Ik heb een pacemaker

Met een pacemaker is het geen probleem om de gezondheidscheck te ondergaan,

Is het ook voor baby’s?

Ja, het kan bij baby’s, kinderen en volwassenen. Leeftijd is onbelangrijk. Baby’s krijgen de koptelefoon op de buik.

Psychologische aspecten?

We doen dat niet standaard, maar we kunnen informatie geven over eventuele psychologische aspecten.. De scan kan onderliggende verbanden zien, zo ook je blokkades.

Wat zijn de kosten

 • in 1 afspraak/ consult zonder verslag € 150,-
 • in meerdere afspraken met intake en uitslag € 250,-
 • Vervolg consult scan & behandeling € 100,- (uur)

Vergoeding en zorgverzekering?

Wij declareren deze afspraken op 2 of 3 verschillende datums, deze moet je zelf declareren bij je zorgverzekeraar.

Kijk bij je zorgverzekering of je aanvullend verzekerd bent onder ‘complementaire zorg’

Uitleg techniek

De scan werkt op basis van de nieuwste technologie, te weten:  ‘Non Lineaire Diagnostiek’.
Het bedrijf is in Duitsland gevestigd en werkt al vanaf 1998 met zowel reguliere als niet medische technologie. (bioresonantie). De basis van de non lineaire techniek is het weergeven van frequenties over je gezondheid. Daarom kan de apparatuur voorspellingen doen over: 1. huidige staat van gezondheid;  2. de te verwachten risico op ziekte, 3. maar ook het verschil na 1 of 2 weken. Dit alles met behulp van een koptelefoon met een zender en een ontvanger.

Achtergrond informatie voor arts en therapeuten

Wim Haafkes is vertegenwoordiger van de WellAnalyse gezondheidsscan en Nilas VitaliteitsScan.

Meer informatie staat op de pagina Verkoop voor artsen en therapeuten.

Meer informatie over bioresonantie