VitaliteitsScan

VITALITEITSSCAN

De Vitaliteitsscan meet o.a. je vitaliteit, maak een afspraak bij Centrum Vitaal

Wat doet de Vitaliteitsscan?

De vitaliteitsscan meet je Energie, Motivatie en Veerkracht.

Wat houdt ‘Vitaliteit’ eigenlijk in?

Vitaliteit betekent ‘levenskracht’; kracht om te leven. Daarbij zijn drie onderdelen belangrijk: energie, motivatie en veerkracht. Energie spreekt voor zich. Je voelt je energiek en fit en kunt dingen ondernemen. Motivatie gaat om het stellen van doelen in je leven en zin hebben om deze doelen te halen. Bij veerkracht draait het om innerlijke kracht waarmee je het leven aankan. Als je vitaal bent, bezit je al deze kenmerken en ben je in staat om je leven positief in te richten. Je lichaam, hoofd, hart en ziel zijn in balans.Interesse in de VitaliteitsScan?

Wat scant de VitaliteitsScan?

De VitaliteitsScan (de officiële naam is NILAS MV®) wordt gebruikt om je vitaliteit te meten en te analyseren. De basis van deze methode is gelijk aan de Hart-Ritme-Variabiliteit. Tijdens het meten worden er twee elektroden op de polsen geplaatst. 300 hartslagen worden gemeten en daarmee is er informatie over je energievoorraad, biologische leeftijd, stresslevel, bioritme, neurotransmitters, hartritme en mate van spanning.

Bekijk in deze video hoe de scan eruit ziet:

Vitaliteit van werknemers

Ook op de werkvloer kan de scan ingezet worden om de vitaliteit, energie en werkvermogen van medewerkers te meten en te analyseren. Dit kan interessante uitdagingen opleveren voor werkgevers; zijn de werkomstandigheden nog wel in orde? De VitaliteitsScan is de perfecte manier om ziekteverzuim terug te dringen en hier preventief mee bezig te zijn.

Therapeutische mogelijkheden

Na de VitaliteitsScan wordt de uitslag uitgebreid met je besproken en je krijgt van ons tips en adviezen over hoe je je vitaliteit kunt optimaliseren. We geven je bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen en leren je om te gaan met muziekfrequenties.

Parameters
De biologische processen die de VitaliteitsScan meet, worden gekoppeld aan 50 parameters. Hieronder staan enkele van deze parameters.

 • Psycho-emotioneel
 • Energie voorraad
 • Meridianen als lever / nieren / hormonen etc.
 • Biologische leeftijd
 • Sympaticus / parasympaticus
 • Mate van gezondheid
 • Energie toename
 • Neurotransmitters
 • Emotionele vooruitgang
 • Bioritme vooruitgang
 • Ayurveda type

Hieronder twee video’s (in het Nederlands en in het Duits) over de VitaliteitsScan en hoe de resultaten zichtbaar worden gemaakt.

Film in Duits

Voor alle duidelijkheid:

Wij zijn aangesloten bij erkende beroepsverenigingen welke onze kwaliteit en deskundigheid waarborgen. Mede daarom worden Consulten & behandelingen  doorgaans geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed (gaan niet ten koste van je eigen bijdrage) en vallen onder de alternatieve – complementaire zorg.

De Vitaliteitsscan geeft je belangrijke inzichten over je geest en lichaam. Bekijk hier de tarieven en neem contact met ons op voor het maken van een afspraak: 074-29 14 143!

Centrum Vitaal, de beste gezondheidsondersteuning. Vitaliteitsscan en de gezondheidsscan