Welke kruiden bij verhoogde Bloeddruk?

Welke kruiden bij verhoogde Bloeddruk? Er zijn een aantal mogelijkheden. Hieronder tref je de meest gebruikelijke kruidenen voedingssupplementen welke je kunnen helpen bij het verlagen van je bloeddruk.

Aswaganda

Aswaganda is het bekendste kruid vanuit de Ayurveda. Wordt ook wel de Indiase Ginseng genoemd. Aswaganda werkt hoofdzakelijk in het zenuwstelsel, versterkt het geestelijk vermogen en vermindert de negatieve impulsen van buitenaf, verhoogt de bloedcirculatie en het verteringsproces. Reguleert de bloeddruk. Het verlicht Vata en Kapha doshas. Aanbevolen bij slapeloosheid, angst, stress, gebrek aan concentratie, zwakte, vermoeidheid, gebrek aan libido, lusteloosheid. Aswaganda brengt de geest tot rust zonder te versuffen. Aswaganda versterkt de werking van andere middelen als deze in combinatie wordt gebruikt.

Allium sativum

Allium sativum heeft een gunstig effect op hart en bloedvaten. Het verlaagt het cholesterolgehalte, het triglyceridengehalte en de bloeddruk. Bovendien vermindert het de viscositeit van het bloed en helpt het bij het voorkomen van trombose.  Gunstig voor de bloeddruk, past in een cholesterolverlagend dieet en is o.a. om kracht en vitaliteit te herwinnen

Natrium chloratum

Natrium chloratum is gewoon keukenzout, dat heel vreemd een slechte reputatie heeft, maar toch een geneesmiddel is. We eten er vaak teveel van, zonder het te beseffen. In sterk verdunde vorm werkt het echter heel anders. Natrium chloratum bevordert de celdeling en leidt zo ook tot toename van de rode bloedlichaampjes. Het bindt slijm (mucine) in het lichaam en is zodoende geschikt voor de opbouw van alle slijmvlies (ook maagslijmvlies). Het regelt de warmte en vochthuishouding in het lichaam. Het vormt bovendien kraakbeenweefsel en gewrichtsvocht en werkt in principe in op alle lichaamsdelen die niet doorbloed worden, omdat ze door de vochtaantrekkende werking van het natrium chloratum in de stofwisselingskringloop worden opgenomen. Werkt gifafdrijvend in geval van metaal- (amalgaam) en biologische belastingen zoals bijv. insectensteken en wordt daarom voor alle allergieën gebruikt inclusief hooikoorts. Maar ook bij de ontregeling van de vochthuishouding; verkoudheid met druipende neus (waterig); problemen met de sinussen; gevoeligheid voor koude; gevoeligheid voor tocht, beschadiging van de ruggenwervels; beschadiging van het kraakbeen. Te gebruiken bij brandwonden in de vorm van een brij of uitwendig als crèmegel bij slijmvliesproblemen en/of voorhoofdholte problemen. Schilfers op het hoofd, koude handen en voeten, blaas- en nierontstekingen, lawaaierige gewrichten (kraken in de gewrichten), jicht. Veel of weinig dorst; erg brandende uitscheiding; tranende ogen; oedeem. Zure oprispingen (wanneer het bovenin de slokdarm brandt).  Reuk- en smaakverlies. Hoge bloeddruk

Groene thee extract

Groene thee extract bevat per vegetarische capsule een zeer grote hoeveelheid groene thee-extract. Eén van de bekende effecten van groene thee is de stimulerende werking op het concentratievermogen. Daarnaast bevordert het de vochtuitscheiding door de nieren, voor een betere vochtbalans in het lichaam. Ook op de werking van de lagere urinewegen heeft groene thee een gunstig effect. Vooral wanneer uw cliënt niet van de bittere smaak van groene thee houdt, is dit kwaliteitsextract een uitkomst.

Groene thee wordt al vijfduizend jaar in China gedronken. Het is van dezelfde plant afkomstig als zwarte thee. Anders dan bij zwarte thee worden voor het maken van groene thee de theebladeren licht gestoomd voordat ze worden gedroogd. Hierdoor worden fermentatie-enzymen geïnactiveerd en treedt geen fermentatie op zoals bij zwarte thee. Tijdens de fermentatie worden waardevolle polyfenolen geoxideerd.

Het is bekend dat vooral ongefermenteerde groene thee een gunstige invloed heeft op de gezondheid. Groene thee is rijk aan catechinen (bepaalde polyfenolen) zoals epicatechine, gallocatechine, epigallocatechine en epigallocatechine-gallaat (EGCg). EGCg wordt beschouwd als de meest krachtige stof in groene thee. Deze polyfenolen blijken hoofdzakelijk verantwoordelijk te zijn voor de gezondheidsbevorderende effecten van groene thee.

Groene thee polyfenolen beschermen tegen vrije radicalen en ondersteunen zo het behoud van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast zijn ze goed voor de leverfunctie, vooral voor de reinigende werking van de lever. Groene thee extract ondersteunt het hart en de bloedvaten; de groene thee polyfenolen zijn gunstig voor de bloeddruk en ze stimuleren de bloedcirculatie. Ze helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en ondersteunen een goede vetstofwisseling. Tenslotte ondersteunen de polyfenolen in groene thee de pancreasfunctie (bloedglucosehuishouding).

Valeriaan

Valeriaan complex net hop en passiebloem. Helpt o.a. bij: Stress, Angst, Rusteloosheid, Overspannenheid, Slaapproblemen, Nerveuze spijsverteringsklachten, Stressgerelateerde hypertensie en Spanningshoofdpijn

Q10

Q10 Helpt bij o.a. vermoeidheid, gebruik cholesterolverlagers (Statines), spierzwakte, bij verhoogde bloeddruk, Alzheimer, Parkinson, ziekte van Huntington, Angina pectoris, Parodontitis en bij hartritmestoornissen. Natuurlijke gefermenteerde Q10 geeft een aanzienlijk (tot 20x) betere opname. Co-enzym Q10, is één van de transporteurs van elektronen naar zuurstof in het interne membraan van de mitochondriën. Co-enzym Q10 speelt dus een rol in de productie van energie in alle cellen van het organisme en ondersteunt meer in het bijzonder de functie van de hart- en skeletspieren. Co-enzym Q10 bezit bovendien anti oxidatieve eigenschappen, zowel ter hoogte van de membranen als ter hoogte van de lipoproteïnen zoals de LDL die ze beschermen tegen oxidatie. Een vermindering van de synthese van co-enzym Q10 kan vertaald worden door een wijziging van de energieproductie door de mitochondriën van de hart- en skeletspieren. Eén van de klinische symptomen van deze vermindering is de vernietiging van spiercellen, die zich uit in spierpijnen, soms in combinatie met een verhoging van de spierenzymen (CPK).

L-Carnitine

L-Carnitine helpt bij o.a. Obesitas, overgewicht, actief sporter, hartaandoeningen (zwakte, ritmestoornissen), angina pectoris, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, leveraandoeningen, nieraandoeningen, diabetes, vetzucht, spierdystrofie, prestatieverbetering, vegetariërs, chronische vermoeidheid, fitness. L-carnitine hebben we nodig voor de omzetting van vetzuren naar ATP (= energie). Het is een aminozuur dat het transport van vetzuren in de mitochondria verzorgt en daardoor de verbranding en het vrijmaken van energie in de cel ondersteunt. Naast een vetverbrandende werking helpt L-carnitine bij de energievoorziening van de spieren en het hart. Dit zorgt ervoor dat iemand langer en intensiever kan trainen en sneller herstelt.

Potassium-HP

Potassium-HP Voor een natuurlijke zuur/base balans. Natuurlijke aanvulling van kalium en magnesium. Helpt bij o.a. : Optimaliseren urine pH tot 7,5, Patiënten met calcium- en nierstenen, Hypertensie, Diabetes / koolhydraatverslaving, Detoxificatie, Rookverslaving, Constipatie, Alle soorten hoofdpijn, Bruxisme, Depressie

Crataegus oxyacanta

Crataegus oxyacanta (Meidoorn) Ondersteunt de hartfunctie (contractiekracht en amplitude), Reguleert het hartritme en vertraagt een te snel hartritme, Sedeert het hart, ontkrampt, bevordert weefselherstel en remt de atherosclerose, Verdunt het bloed en bevordert de doorbloeding (coronair, cerebraal en perifeer). Tweeledig effect op de bloeddruk (zowel bij hypo als hyper inzetbaar), Kalmeert het zenuwstelsel en reguleert het hormonale stelsel, Bevordert de ademhaling en drijft vocht af (mild), Heeft een gunstige en verzorgende invloed op hart en bloedvaten, Bevordert de doorbloeding (rood) en houdt de normale bloeddruk in stand.

GABA

GABA Draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel (B1, B6), Draagt bij tot een normale psychologische functie (B1, B6), Zorgt voor ontspanning en bevordert de nachtrust, Beter bestand tegen stresssituaties, Bij drukke gedachten, Doet de geestelijke druk en spanning afnemen, Voor een heldere geest, Goed en snel opneembaar door zuig/smelttabletten, Lekkere smaak

Verder zou je kunnen denken aan Vitamine E, Omega’s,  Ginkgo, Greens, Vitamine C of Lavendel.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.