Bij Centrum Vitaal gebruiken we zowel klassieke als complexe homeopathische middelen. We kijken welke ‘prikkel’ nodig is om tot verbetering van klachten te komen.

  • Wim Haafkes heeft 4 jaar op de dagopleiding voor Natuurgeneeskunde klassieke homeopathie gestudeerd.
    Hij geeft informatie over vaccinatie o.a. bij NVKP en op de site de nodige info, werkt al jaren met de CEASE therapie, en is bekend met de homeopathische Profilaxe (voor mensen die een alternatief zoeken voor vaccinaties).

Uitleg Homeopathie

Het basisprincipe van de klassieke homeopathische geneeswijze is het Similia-principe: ´Similia similibus curentur´ (Latijn), dat wil zeggen: ´Het gelijke met het gelijkende genezen´.

Dit betekent dat ziekteverschijnselen kunnen genezen door het toedienen van een kleine dosis van dezelfde stof, die in een grote dosis bij een gezond persoon juist dezelfde ziekteverschijnselen veroorzaakt. Bijvoorbeeld: je raakt een brandnetel aan en krijgt rode bultjes en jeuk.

Homeopathische middelen kunnen afkomstig zijn van:

  • Mineralen (bijvoorbeeld arsenicum, kalium en magnesium)
  • Planten (bijvoorbeeld belladonna en aconitum)
  • Dieren (bijvoorbeeld verdunningen van bacteriën)

De homeopathie is ontdekt door Christian Friedrich Samuel Hahnemann. Hij testte stoffen op zichzelf en later ook op proefpersonen. In de onderzoeken die Hahnemann deed leverde hij het bewijs dat men met een stof bij een zieke juist die symptomen kan genezen, die de betreffende stof bij een gezonde persoon kan veroorzaken.

Webshop

Je kunt bij Centrum Vitaal ook veilig online je vitaminen, schüssler zouten, homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsondersteunende apparaten kopen.
Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen en vind je het fijn om eerst persoonlijk contact te hebben en advies te krijgen? Neem vrijblijvend contact met ons op.