Acupunctuur helpt bij vele aandoeningen en is een klassieke Chinese geneeswijze die prima naast de reguliere geneeskunde gebruikt kan worden.

De werking van acupunctuur berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën lopen. Deze banen worden meridianen genoemd. Een acupuncturist probeert blokkades in die meridianen op te heffen door naalden (drukken/masseren) te plaatsen op diverse punten in het lichaam. In China was acupunctuur vroeger samen met kruiden de geneeskunde om mensen gezond te houden!

Steeds meer bewijs en erkenning

Elk jaar zien we een toename van positieve bevindingen en komt er steeds meer bewijs over de effectiviteit van acupunctuur. De aanbevelingen kwamen uit de hoek van overheidsinstellingen voor de gezondheidszorg, in nationale richtlijnen en van medisch specialisten groepen.

Een voorbeeld van initiatieven die de komende jaren gaan groeien

Enige tijd geleden zocht het Oncologisch Centrum van het Rijnstate Ziekenhuis de samenwerking met onze beroepsvereniging de NVA op, vanwege de wetenschappelijk bewezen werking van acupunctuur. Regelmatig verwijzen ze mensen door voor acupunctuur.

Meer informatie over acupunctuur:

Heb je klachten of voel je je niet goed? Overleg snel met Centrum Vitaal over hoe acupunctuur, al dan niet in combinatie met onze andere geneeswijzen, je kunnen helpen om weer gezond te worden. Je bent altijd welkom voor een gratis of informatief gesprek om even kennis te maken.