Hoe weet jij of je de juiste supplementen gebruikt?

Ook deze week weer komt een klant voor de gezondheidsscan, kijk eens ‘dit neem ik allemaal in’. En kijk; dit zijn toch goede supplementen en ook van bekende firma’s! En toch blijf ik klachten houden.

Neem even de darmen als voorbeeld, in de darmen hebben we te maken met wel 700 diverse bacteriestammen. Door onder andere stress, alcohol of teveel kauwgum of mondwater kan het orale microbioom uit balans raken. Ook te snel eten en onvoldoende kauwen en/of tegenwoordig eten we vaak kant en klare maaltijden wat niet helpt om een goede darmflora op te bouwen.

Ook deze week op consult zei een mevrouw met vaginale afscheiding; ‘ik wil graag dat het lekker ruikt, daarom was ik het extra goed met zeep en daarna een lekker geurtje in de onderbroek’.  Goed bedoeld, maar o zo fout voor een goede vaginale flora. En de goede firma’s hebben ook voor de vagina speciale flora preparaten.

Dan is er een verschil tusen  prebiotica en probiotica, beide hebben we nodig in de darmen.
Prebiotica is de voeding voor de goede darmbacteriën. Het zijn onverteerbare voedingsvezels zoals fructo-oligosacchariden (FOS), inuline, pectines, resistent zetmeel en glucanen. Ze zitten vooral in groenten, fruit en graanproducten.
Probiotica zijn de goede lichaamsondersteunende bacteriën die in je darmen leven en essentieel zijn voor je spijsvertering en je immuunsysteem. Voor elke leeftijd zijn er andere darmflora gewenst, bv. een baby heeft andere darmflora dan een kind, een kind andere dan volwassene en op oudere leeftijd hebben we opnieuw een ander darmflora nodig.
Maar ook spelen andere factoren een rol zoals: maakt je lijf voldoende maagzuur aan, en/of maakt de alvleesklier alle enzymen aan om de suikers, vetten en/of eiwitten af te breken, en/of werkt de lever goed om de toxische stoffen te elimineren of de gal?

Door niet optimale darmflora ontstaan er tekorten in vitaminen en mineralen, maar als we deze aanvullen denken veel mensen dat het weer goed komt en dat is niet altijd zo. Daarom adviseer ik (Wim Haafkes, natuurgeneeskundige, homeopaat, acupuncturist) altijd dat het beter is om te beginnen met een gezondheidsscan om te kunnen monitoren wat de zwakke schakel is.

Onze klanten kunnen door het invullen van onderstaande kortingscode 10 % korting krijgen bij onderstaande firma’s

https://www.energeticanatura.com/nl
-korting code 0213526-

https://www.pharmanord.nl/webshop
-Kortingcode ‘PN5032’

https://www.vitals.nl/
kortingscode ‘centrumvitaal’

Deze website gebruikt cookies om u een betere website aan te bieden. Door het gebruiken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.