Hoe weet je of je darmen niet goed functioneren?
Welke klachten kan je dan krijgen?

1. diverse spijsverteringsklachten, dat is logisch! Denk aan obstipatie/diarree, winderigheid, voeding kom niet geheel verteerd in je ontlasting, maar ook maagklachten of zuurbranden is mogelijk.
2. huidproblemen; verschillende huidklachten hebben een relatie met darmproblemen
3. Depressie of somberheid; in de darmen worden de neurotransmitters uit je voedingsstoffen gehaald (een goede vertering is daarbij erg belangrijk) ‘neurotransmitters zijn oa serotonine / oxytocine etc. stofjes die te maken hebben met een blij, gelukkig en positief gevoel.
4. slaapproblemen; slaap wordt onder andere ‘ook’ door een neurotransmitter geregeld.
5. chronische ontstekingen; reuma / gewrichtsontstekingen beginnen met een slechte vertering. Je immuunsysteem en darmen zijn met elkaar verbonden.
6. Intolerantie; darmflora en functioneren van darmen hebben invloed op allergieën en overgevoeligheid op voedingsstoffen.
Bij Centrum Vitaal beginnen we daarom graag met een gezondheidsscan om inzicht te krijgen in onderliggende verstoringen – ook van de maag en darmen-!
Deze website gebruikt cookies om u een betere website aan te bieden. Door het gebruiken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.