Acupunctuur helpt bij rugklachten

Acupunctuur is de beste behandeling ter verlichting van rugklachten waaronder chronische rugpijn, en werkt stukken beter dan welke conventionele behandeling ook. Twee keer zoveel rugpijn patiënten hadden baat bij acupunctuur als bij pijnstillers, en dat tot maanden na de behandeling.
De vergelijking vond plaats met 1162 patiënten die al gemiddeld acht jaar chronische lage-rugpijn hadden. Ieder kreeg een van drie therapieën: acupunctuur, bestaande uit tien sessies in vijf weken, namaak acupunctuur waarbij de naalden niet goed werden ingebracht, en conventionele behandeling bestaande uit pijnstillers, fysiotherapie en lichaamsbeweging.

Na een halfjaar meldde 48 procent van diegenen die acupunctuur hadden gehad, een opvallende vermindering van de rugpijn tegenover slechts 20 procent van hen die de conventionele behandeling hadden gehad.

Wij hebben ook goede resultaten met:

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen en vind je het fijn om eerst persoonlijk contact te hebben en advies te krijgen? Je bent altijd welkom voor een gratis of informatief gesprek om even kennis te maken.