Bij Centrum Vitaal kunnen we verschillende massages geven, maar uitgangspunt is ter verbetering van je gezondheid. Om er een paar te noemen:

shiatsu massage

Massage  valt onder natuurgeneeskundige consult en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder complementaire zorg.

Massage helpt bij vele klachten:

Triggerpoints

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting of een trauma (bijvoorbeeld een operatie of ongeluk), maar ook te weinig beweging, stress of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

 

Meer info over massage en/of andere behandelingen van Centrum Vitaal? neem dan contact op middels ons contactformulier of bel gewoon naar 074-2914143.