Massage

Massage

Bij Centrum Vitaal kunnen we verschillende massages geven, maar uitgangspunt is ter verbetering van je gezondheid. Om er een paar te noemen:

Shiatsu massage  ook meridiaan massage genoemd

Massage  valt onder natuurgeneeskundige consult en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder complementaire zorg.

Massage helpt bij vele klachten:

  • pijnklachten
  • gewrichtspijnen
  • rugklachten
  • hoofdpijn en migraine
  • stress / burn out
  • spijsverteringsklachten
  • longklachten
  • vermoeidheid(syndroom)

Triggerpoints

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting of een trauma (bijvoorbeeld een operatie of ongeluk), maar ook te weinig beweging, stress of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Hoe ontstaan triggerpoints precies?

Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In de normale rust stand is een spiervezel noch uitgerekt, noch samengetrokken (zie A). Wanneer een overbelaste spier door een microscoop wordt bekeken, blijkt dat een aantal spiervezels op een bepaald punt meer zijn samengetrokken dan in het omringende gebied (zie B). Hierdoor ontstaat een lokale verdikking en slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen en vervolgens samenkleven.Triggerpoints houden het overige deel van de spiervezel op grote spanning (zie C). Dit veroorzaakt het stijve gevoel in een spier.

massage, rug en nekklachten, pijn, Centrum Vitaal de beste gezondheidsondersteuning

Meer info over massage en/of andere behandelingen van Centrum Vitaal? neem dan contact op middels ons contactformulier of bel gewoon naar 074-2914143.

Centrum Vitaal, de beste gezondheidsondersteuning