Welke Voeding helpt wel tegen kanker?

Alledaagse voedingsmiddelen kunnen helpen tegen kanker!

Ongeveer een op de drie mensen zal ooit in het leven kanker krijgen. We kunnen ons deels hiertegen beschermen door ons natuurlijk immuunsysteem te verbeteren, en de juiste voeding en levensstijl te kiezen

Voedingsmiddelen die helpen

 • Groene thee zit boordevol antioxidanten en kanker werende polyfenolen. Hiervan zijn remmende effecten gezien op de groei van nieuwe bloedvaten, die tumoren nodig hebben om te groeien en zich te verspreiden1.
 • Pure chocolade (met een cacaopercentage van minstens 70%) bevat eveneens antioxidanten en polyfenolen welke de groei van kankercellen vertragen. Eén klein stukje chocolade komt in dat opzicht overeen met een kopje groene thee2.
 • Paddenstoelen (witte champignon, gewoon fluweelpootje, eikhaas / maitake, oesterzwam, portobello, shiitake, gewoon elfenbankje) stimuleren de werking en de  celdeling van het immuunsysteem3.
 • De lookfamilie of Alliaceae familie (waaronder bieslook, knoflook, prei, ui en sjalot) bevordert apoptose (of geprogrammeerde celdood) bij borst-, darm-, long- en prostaatkanker4.
 • Gemberwortel kan men raspen in een roerbakschotel, versnijden of een aftreksel hiervan als thee gebruiken. Het is een krachtig kanker werend middel dat de vermenigvuldiging van kankercellen tegengaat5,6.
 • De vliezige peul of Astragalus membranaceus, een kruid dat gebruikt wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een bewezen succes bij virale infecties en kanker7. Ook het hieraan nauw verwante kruid Astragalus  vertoont een veelbelovende kankerwerende werking. Het blijkt tevens de uitzaaiing van melanomen tegen te gaan – althans bij muizen. Mogelijk is dit niet het geval bij mensen8. Wel vertraagde het de groei van menselijke melanomen die opmuizen waren getransplanteerd9. Daar er verwanten van deze plant bestaan die giftig zijn voor de mens, is het raadzaam alleen supplementen van betrouwbare producenten te gebruiken. Daar heten deze producten ‘telomerase activator supplementen’.
 • Geelwortel of kurkuma, een antioxidant en ontstekingsremmend kruid, kan duidelijk apoptose in kankercellen bevorderen en tumorgroei belemmeren10. Om opname in het lichaam te bevorderen moet het vermengd worden met zwarte peper en ofwel olijfolie of pompoenzaadolie.
 • Lycopeen bevattende fruitsoorten en groenten (abrikoos, rode biet, pompoenen, wortel, bataat, tomaat, watermeloen en alle andere gekleurde, maar niet-groene groenten), zijn rijk aan carotenoïden (zoals lycopeen) en vitamine A. Hiervan zijn positieve effecten gezien op de groei van agressieve kankers (van de prostaat, long, darm, alvleesklier, slokdarm, baarmoederhals, borst en maag) 11,12.
 • Kruisbloemige groente (zoals kool, bloemkool, knolraap, paksoi, radijs, broccoli, spruiten, boerenkool, koolraap, en waterkers) bevatten krachtige kankerwerende bestanddelen. Men kan ze het beste slechts kort stomen of roerbakken zodat de kracht behouden blijft13.
 • Citrusvruchten (grapefruit, citroen, limoen, sinaasappel, mandarijn en tangelo) bevatten flavonoïden en stimuleren zo de ontgifting van carcinogenen door de lever14.
 • Kruiden en specerijen (in het bijzonder basilicum, marjolein, munt, oregano, rozemarijn en tijm) bevatten essentiële oliën van de terpenenfamilie. Deze blokkeren de enzymen die kankercellen nodig hebben om in omliggend weefsel binnen te dringen. Dit kan de verspreiding van de kanker vertragen – alhoewel dit tot dusver alleen in dierenmodellen is aangetoond15.
 • Ga naar Gerson therapie

Uit ‘wat artsen niet vertellen’

http://ezinearticles.com/?Cancer-Fighting-Diet&id=3519973

http://ezinearticles.com/?Dark-Chocolate-Health-Benefits-For-Everyone&id=2422699