Ervaringsverhalen over de Gezondheidsscan

Omdat de Gezondheidsscan een diagnose stelt, is het vaak het startpunt van een behandeling. Daarom krijgen de meeste van onze klanten een scan en zien we zo wat het lichaam ons vertelt. Hieronder staan ervaringsverhalen van patiënten. Lees onderstaand een aantal Ervaringsverhalen over de gezondheidsscan.

Gerry ((50jr)

Ik heb ook de gezondheidsscan gedaan en allerlei adviezen gekregen, ik had echt dagelijks hoofdpijn en zeker 1 x per week migraine. Van huisarts naar neuroloog en ik kreeg alleen maar pijnstillers. Van de neuroloog erg zware medicatie dat ik niet meer normaal kon functioneren en me vaak ziek moest melden. Nu na de adviezen van de scan en 8 behandelingen heb ik al 5 weken geen hoofdpijn meer gehad en voel me super!

Renske (35)

Dankzij de behandelingen, adviezen en tips van Wim Haafkes ben ik goed door een moeizame zwangerschap gekomen. Op dat moment gebruikte ik nog schildkliermedicatie. Gedurende de zwangerschap ben ik maandelijks behandeld met acupunctuur afgewisseld met drukpuntmassage. Naast alle goede adviezen, zoals ferrum phos tegen vermoeidheid of als ik krampen had een periode magnesium etc. En na de zwangerschap heeft Wim me in relatief korte tijd van de schildkliermedicatie af geholpen.

Ik durf te stellen dat ik inmiddels (bijna) weer de energieke persoon ben die ik jaren geleden was! (nov2020)

Lia (72)

Ik dacht, laat ik eens een gezondheidscheck doen en zo kwam ik bij Centrum Vitaal uit. Prescan had ik 10 jaar geleden al eens gedaan, maar ik kreeg de indruk dat ze hier meer kijken naar onderliggende verstoringen, mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Het 1e consult is de intake waar Wim Haafkes het intakeformulier met je na vraagt en vervolgens krijg je een koptelefoon op en begint het systeem je lijf af te speuren. De 2e afspraak kreeg ik een verslag met de resultaten die dan worden toegelicht. Ik kon vragen wat ik wilde en had dan ook verschillende vragen over mijn voeding.

Ik ben vaker geweest voor behandelingen, ik merk dat Wim bioresonantie, acupunctuur of soms lichtbehandeling afwisselt afhankelijk van wat het beste voor mij werkt. Dat meet hij ook door, ook dat vind ik fijn want dan weet ik ook wat wel werkt en wat minder. Verder heb ik de Biotri ‘Bio- resonans kastje’ gekocht. Programma 13 arteriosclerose en 194, elke dag een ander programma.
Wat gebeurd er nou, dacht ik, want ‘direct voelde ik’ s nachts mijn benen prikkelen en had ik het minder koud’. Het doet wat!!

Op advies had ik ook een sessie/afspraak met Natalie over mijn stress / gevoeligheid. Uit het intake gesprek bleek duidelijk dat ik bij familie niet mijzelf durfde te zijn. Bij Nathalie heb ik in een prive sessie ‘familie-opstelling gedaan. Dat ging als volgt in zijn werk; nadat ik voor de verschillende familieleden een kleur A4 had neergelegd (Pieter, oudste dochter, jongste dochter, schoonouders, ikzelf en afwijzing) ging Nathalie vertellen wat zij daarbij voor energieën voelde. Het was heel bijzonder en heel verrassend. Nathalie is heel bijzonder begaafd!!! Het gaf mij een goed inzicht in wat er al jaren heeft gespeeld.

Tijdens een bijeenkomst van bekenden hoorde ik van verschillende mensen dat ik er zo goed uitzag, en ik voelde mij ook goed. Meestal sleep ik me vanaf november voort en voel ik me tot eind maart waardeloos. Ik zou het iedereen keertje adviseren…

Hans (35)

Ruim twee jaar geleden kreeg ik enorm last van oorsuizingen. Hiervoor ben ik naar een KNO-arts geweest. Hij heeft niets kunnen constateren maar gaf mij wel goede adviezen om dit langs de paramedische weg op te lossen. Dit heb ik gedaan met een geweldig resultaat. Om alle twijfels weg te nemen heb ik zekerheidshalve ‘Prescan’ benaderd om mijn gehele lijf te checken. Ik kon hier snel terecht maar vond de kosten zeer stevig. Na bijna een hele dag onderzoek, scans, etc. werd er enkel een licht afwijkende bloedwaarde geconstateerd die geen relatie heeft met oorsuizingen.

Zes maanden later werden tijdens een bedrijfskeuring ineens sterk afwijkende bloedwaarden geconstateerd. Deze waarden waren zeer verontrustend en ik ben derhalve doorverwezen naar een internist. Hij heeft uiteindelijk geconstateerd dat ik een veel voorkomende aangeboren afwijking in de lever heb, waardoor ik meer verantwoord moest eten en geen suiker meer mocht eten. Dit dieet houd ik nu al die tijd vol. Wel adviseerde hij mij eens per jaar het bloed te laten controleren. Inmiddels waren de bloedwaarden geheel normaal.

Uiteindelijk ben ik bij Wim Haafkes terecht gekomen voor een algehele  gezondheidsscan. Tot mijn grote verbazing en verrassing kon hij na 20 minuten diagnosticeren met de GezondheidsScan al veel meer vertellen over het functioneren van mijn lichaam dan een hele dag onderzoeken bij Prescan. Zelfs het oorsuizen werd aangetoond terwijl ik Wim hierover geen enkele informatie had verschaft. Mijn leverafwijking kwam aan de orde evenals een matig werkende alvleesklier die weer verband hield met de sterke reacties van mijn lichaam op suiker. Zelfs vroegere blessures in rug, schouder en enkel werden zeer nauwkeurig aangegeven. Kortom een geweldig inzicht in mijn lichaam en het functioneren van de verschillende organen alsook de conditie ervan. Ik kan daarom oprecht iedereen deze wijze van diagnosticeren adviseren.

Josien  (45)

Gisterochtend ben ik voor het eerst bij Wim in Centrum Vitaal geweest voor een GezondheidsScan. Ik ben niet ziek: ik kwam voor verscheidene ‘klachtjes’ die al mijn hele leven op de achtergrond meespelen: oorsuizen, keelklachten, wakker worden met een verstopte neus. Ik heb al langer het gevoel dat deze klachten niet nodig zijn en dat ik mijn levenskwaliteit kan verbeteren door de oorzaak van deze klachten op te lossen en het verband ertussen te zien. Via de GezondheidsScan en Wims uitleg heb ik veel inzicht mogen krijgen in de werking van mijn lichaam: waar verloopt alles soepel, en waar zitten mogelijke blokkades en belastingen? Wims aanpak beviel goed, hij trekt niet meteen conclusies, maar houdt de mogelijke opties die de GezondheidsScan als meest waarschijnlijk naar voren haalt, in zijn achterhoofd. Na nog dieper te hebben ingezoomd op bepaalde lichaamsdelen en te hebben overlegd en nagedacht, kwamen we tot de meest waarschijnlijke oorzaken van de klachten. Wim benadrukte hierbij dat het belangrijk is om niet de symptomen te bestrijden, maar de onderliggende oorzaak aan te pakken: een zeer gefocuste aanpak. Vandaar dat we besloten om eerst de hoofdproblemen aan te pakken met behulp van kruidensupplementen en voor mijn lichaam belastende voeding te vermijden. Na 6 weken kom ik terug om te kijken of de maatregelen effect hebben gehad. Wim, hartelijk bedankt voor je aandacht en persoonlijke begeleiding! Ik kan iedereen aanraden, ziek of gezond, om een scan te doen en zo meer inzicht te krijgen over de vitaliteit van het lichaam.

Maaike (35)
Ik ben erg blij dat wij en ook onze kinderen de Gezondheidsscan hebben gedaan. Ik kreeg hierdoor duidelijk inzicht in onze gezondheid en waar we nog aan kunnen werken. Bij alle drie de kinderen zag ik na gebruik van verschillende supplementen en bepaalde voedingsmiddelen vrij snel verbetering. Mijn dochter had al jaren last van buikpijn en eczeem. Over buikpijn hoor ik haar bijna nooit meer en ook het eczeem is over. Ze zit nu veel beter in haar vel, heeft meer zelfvertrouwen en is vrolijker; ook de juf zag dit op school.
Mijn zoontje is snel afgeleid. Twee weken nadat hij startte met probiotica en magnesium vertelde hij trots dat hij nu alle taakjes af had. Zijn leraar geeft ook aan dat het stukken beter gaat en ook op zijn rapport is dit duidelijk zichtbaar. Mijn oudste dochter van dertien sliep niet goed we zijn nu een paar maanden verder. Ze geeft aan dat het nog vaak lang duurt voordat ze in slaap valt maar ze slaapt nu wel de hele nacht door. Ook heeft ze bijna nooit meer buikpijn en wat ze ook erg fijn vindt is dat haar huid er beter uit ziet. En dit allemaal door wat kleine verandering in ons voedingspatroon en tijdelijk gebruik van extra vitamines.
We zijn dus erg blij met de Gezondheidsscan en ik kan dit iedereen aanraden. Niet alleen als je ernstig ziek bent maar ook bij vage klachten, en zeker preventief om een goede gezondheid te behouden.

Ans  (41)
Ik heb een aantal keren een Gezondheidsscan laten doen en kon zo vanaf de eerste tot de laatste keer heel nauwkeurig de processen van mijn lichaam volgen. Wat ik bijzonder vind aan deze bodyscan is dat behalve mijn fysieke ook mijn emotionele gesteldheid weergegeven wordt in stresshormonen, en of ik een serotonine tekort heb. Elke keer ben ik weer verbaasd. Ik heb zelf een aantal psychische beperkingen waaronder een emotieregulatie stoornis. Ik lijd aan een aantal psychosomatische klachten. Ik heb door de samenwerking van Wim en Nathalie, die een kei is in het psychosociale stukje, mijzelf goed leren kennen. Ik heb de nauwe samenwerking tussen lichaam en geest leren respecteren. Ik ben met steun van Centrum Vitaal in mijn kracht gaan staan en heb geleerd mijn eigen verantwoordelijkheden te nemen.

Margreet (55)

Al jaren kom ik bij Wim Haafkes in de praktijk. Niet direct voor grote klachten. Echter wel voor een algehele check-up van mijn lijf en leden. Ik kan niet aan de binnenkant zien of er iets aan de hand is. De Gezondheidsscan vind ik daarom zo’n mooie uitvinding: de buiten- én binnenkant wordt gecheckt. Het is meer dan een APK-keuring! Het mooie van dit apparaat is ook dat het advies geeft. Dus je wordt niet zomaar meteen met dure pillen naar huis gestuurd. Wel krijg je veel tips en adviezen mee, ook ter preventie! Verder kan je bij vervolgconsulten ook de resultaten goed volgen.
Martin (47)
De Gezondheidsscan heeft mij een goede doorlichting gegeven van mijn gestel en een reden tot gesprek in leefwijze en omgeving. Doordat de meetwaarden persoonlijk zijn, doet het meer met je dan je zou verwachten. De grafische beelden zijn duidelijk en op de voor mij bekende zwakke plekken gaf de apparatuur dat ook aan. Voor mij zinvolle informatie. Ik zou iedereen adviseren die meer wil weten over zijn/haar gezondheid de Gezondheidsscan te laten doen. Gewoon eens doen! Bovendien heb ik het in de aanvullende verzekering vergoed gekregen.

Anne (41)
Ik heb nu drie keer een Gezondheidsscan laten doen. Een prachtige uitvinding om inzicht te krijgen in je gezondheid, op meerdere niveaus. Niks geen eindeloze rondgang langs specialisten en belastende onderzoeken. Binnen twee uur weet je waar je staat! Deze body scan is een uitkomst bij vage gezondheidsklachten. Maar vooral ook als middel voor preventie, omdat je inzicht krijgt in eventueel verstoorde processen en zo in een vroeg stadium in staat gesteld wordt om deze bij te sturen. Een aanrader!

Anton (49)
Ik heb al vele jaren diverse klachten en heb hiervoor verschillende artsen en therapeuten bezocht. Ik ben recent bij Centrum Vitaal geweest voor een doorlichting met de Gezondheidsscan. Erg boeiend. Ik kan het iedereen aanraden. Bovendien krijg ik het vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Christa (64)
Ik heb nu een aantal keren een Gezondheidsscan gehad. Daardoor heb ik meer duidelijkheid gekregen over de oorzaak van mijn klachten. Erg prettig vind ik de wijze waarop Wim probeert de juiste therapie te vinden. In eerste instantie was er nauwelijks sprake van verbetering. Maar Wim is zeer volhardend en blijft alternatieven zoeken om je te helpen. Hij weet je te overtuigen en te stimuleren om zijn adviezen op te volgen en het effect daarvan begin ik nu te merken. Vooral de persoonlijke benadering en de tijd die hij voor je neemt vind ik erg prettig.

Erna (39)
Ik wilde graag een gezondheidscheck met door middel van deze bodyscan. Gelukkig, veel bleek goed te functioneren. Een paar dingen wat minder. Ik heb verschillende praktische tips van Wim gekregen die goed toepasbaar zijn.
Ik vind het erg prettig dat er de tijd voor je wordt genomen. Wim probeert een zo passend mogelijke ‘behandeling’ voor je te vinden. Ik heb goede resultaten met acupunctuur samen met biofotonen; dat heeft bij mij direct al enorm geholpen.
Mevrouw de G. (57)
Normaal gesproken ga ik altijd naar de huisarts, maar echt, ik had nooit gedacht dat je met de Gezondheidsscan zoveel te weten komt over je gezondheid. Je zit er lekker bij met een koptelefoon en kan meekijken naar de meting. Ondertussen krijg je ook een uitleg over wat het apparaat aan het doen is. Na de screening krijg je een uitgebreide uitleg over wat er goed gaat en wat niet, of je voedingstoffen tekort komt en of er iets kan veranderen aan je eetpatroon. De uitslag verbaasde mij, omdat er dingen uitkwamen die eerder zijn vastgesteld door een bloedonderzoek. De Gezondheidsscan is een fijne en nauwkeurige ‘scan’ zonder vervelende bijwerkingen. En ik krijg het voor 80% vergoed van mijn zorgverzekeraar

Monique (34)
Toen ik de eerste keer bij Wim kwam, zat ik helemaal niet goed in mijn vel. Ik zat tegen een burn-out aan, was altijd moe en voelde me heel gestresst. Ik heb toen een diagnose van de Gezondheidsscan gehad en daaruit bleek inderdaad heel duidelijk de stress. Samen met Wim heb ik toen een plan gemaakt. Wat werkt wel en wat heeft tot nu toe niet gewerkt bij mij. In eerste instantie zijn we begonnen met ontgiften, samen met de homeopathische tabletten en een ander eetpatroon. Daar ben ik daar enorm van opgeknapt. Ik heb ook acupunctuur en biofotonen gehad, waar ik heel relaxed van werd. Omdat mijn rug en schouder behoorlijk vastzaten heb ik ook guasha massage gehad. Ook hierdoor merk ik duidelijk verbetering. Kortom: na vier behandelingen ben ik gewoon een ander mens! Daarom kan ik iedereen die niet lekker in z’n vel zit aanraden om eens een afspraak bij Centrum Vitaal te maken.

Petra (50)

Ik heb pas weer een Gezondheidsscan gehad. Ik ga me steeds een beetje beter voelen en dat wordt bevestigd door de scan; deze geeft ook duidelijk verbetering aan. Wim vroeg of ik misschien een blaasontsteking had, want dat bleek uit de scan. Ik had op dat moment geen klachten, maar een paar dagen later wel. Urine-onderzoek bij de huisarts wees uit dat ik inderdaad een blaasontsteking had! Dit is weer een bewijs dat de Gezondheidsscan in een zeer vroeg stadium al een diagnose kan vaststellen. Geweldig systeem!

Heb je klachten, voel je je al tijden niet goed of ben je gewoon benieuwd hoe gezond je bent? Maak een afspraak voor de Gezondheidsscan.