Wim Haafkes

Wim Haafkes is mede eigenaar van Centrum Vitaal, de beste gezondheidsondersteuning

Wim Haafkes (1960) is natuurgeneeskundige, acupuncturist en homeopaat. Vanaf 1986 werkzaam met verschillende vormen van natuurlijke geneeswijzen,  34 jaar ervaring.

Traditional Chinese Geneeskunde (TCM) betekent voor mij dat ik probeer om mensen bewust te maken van hun gezondheid en zwakke plekken. Ik laat daarbij graag zien wat je
kunt bereiken met natuurlijke (complementaire) geneeswijzen. Voorstander
van het ‘om-denken’ maar vooral adviseren in oplossingen en eerst de basis leggen voor een
betere gezondheid door middel van voeding en lifestyle – daarna komt de therapie.

De gezondheid van mijn ouders was mijn grootste motivatie om te kiezen voor dit vak. Toen ik 17 was, kreeg ik te horen dat mijn vader (slokdarm)kanker had. Mijn moeder heeft haar hele leven last gehad van haar gewrichten en heeft veel pijn gehad door reumatoïde artritis.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. In mijn vrije tijd sport en beweeg ik regelmatig. Ik wandel en ik fiets graag. Zo maak ik mijn hoofd leeg. Ik heb veel reizen gemaakt, naar onder meer Nepal, Laos, Nieuw Zeeland en India. Daardoor heb ik veel geleerd van en over andere
culturen. Deze kennis kan ik niet alleen op persoonlijk gebied gebruiken maar ook in mijn werk. Ik hou ervan om mijn kennis uit te breiden. Elk jaar zorg ik ervoor dat ik mij bijschool om zo mijn deskundigheid te vergroten. Dat is voor mij vanzelfsprekend.

Wim Haafkes is mede eigenaar van Centrum Vitaal, de beste gezondheidsondersteuning

Diploma & bijscholing

 • 1992. Hbo-opleiding Natuurgeneeskunde: vijfjarige dagopleiding NCN in Hilversum met als specialismen homeopathie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, Bach Bloesems, voeding & orthomoleculaire geneeskunde.
 • 1998. Traditionele Chinese Geneeskunde: driejarige deeltijdopleiding Jing Ming in Antwerpen. Inhoud: inzicht, uitleg en verbanden met betrekking tot Chinese geneeswijzen.
  Intuïtieve Ontwikkeling: driejarige deeltijdopleiding van Linda Keen, schrijfster van het boek ‘Intuïtieve ontwikkeling’.
 • De Meridiaan Kleurtherapie-opleiding van Christel Heidelmann: tweejarige deeltijdopleiding.
 • Jaarlijkse cursussen en bijscholing:
 • Opleiding Stammen & Takken (Peter van Kervel)
 • Opleiding CEASE therapie (Tinus Smits, ontstoren van vaccinaties)
 • Opleiding tot Dorn-therapeut
 • Opleiding Atlasbehandeling (Dr. Jan Devriendt & Guido Looze)
 • Opleiding tot Darmtherapeut (laboratoriumonderzoek darmen)
 • Opleiding Bioresonantie (MORA/Radts/Electro -acupunctuur)
 • Kinesiologie/touch for health
 • En vele een- of tweedaagse bijscholingen: Bonusan PNI orthomoleculaire adviezen, Natura Foundation, Bloedwaardentesten, School voor Homeopathie, en Academie Chinese Geneeswijzen.
 • Congressen, zoals Art of Healing, International Lectures, Ortholinea, Viteductief, Nieuwetijds Geneeswijzen, Pijnbestrijding, etc.

Vertegenwoordiger van medische apparatuur

Wim Haafkes werkt ruim tien jaar met non-lineaire diagnostiek en de hierbij behorende NLS-apparatuur. Hij is daarnaast vertegenwoordiger van medische apparatuur. Dit zijn de WELL ANALYSE  en de NILAS.  Hij geeft training en opleiding in het gebruik van deze apparatuur.

De trend is dat er steeds meer Chinese namaakapparatuur op de markt komt. De vraag is of dit niet ten koste gaat van de kwaliteit en betrouwbaarheid.