Ervaringen atlas

Klant met Whiplash klachten
Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben. Ik heb op het moment veel meer energie, geen pijn meer in nek en schouders en mijn ogen stralen weer, loop niet meer leeg als een luchtballon, kan beter met stress omgaan en mijn gezicht staat anders. Ik hoor het van iedereen.
Hoop dat het blijft, ik kan nog nauwelijks geloven na 18 jaar met whiplash klachten.

Vrouw 44 jaar met  hoofdpijn
Altijd een pijnlijke stijve nek en op een gegeven moment begon mijn rug ook pijnlijk en stijf te worden. Ik kon nooit lang stil staan op 2 benen. S’ nachts geen pijnlijke nek meer tijdens het slapen. Mijn hoofd voelt weer vrij en licht. Na de (stevige) behandeling voelt mijn nek en rug pijnloos aan, alles is veel soepeler.

Ik moest van mijn partner…
Nadat mijn vrouw een zeer positief was over de behandeling die ze heeft ondergaan, heb ik mij ook preventief laten behandelen.
Ik had in principe geen klachten, maar kwam er in de praktijk achter dat ik een beenlengteverschil had van een kleine centimeter. Na de behandeling was mijn beenlengteverschil direct weg! Dit merk ik nu wanneer ik langere tijd op 1 plek blijf staan. Ik heb niet meer de neiging om mijn benen te verzetten om mijn gewicht de ene keer op het ene been te laten rusten en vervolgens weer op mijn andere been. Ik ben zeer tevreden met de deskundigheid en raad de behandeling zeker aan!

Na jaren dokteren
Pijntjes hier pijntjes daar, extreme vermoeidheid en onderzoeken op alle mogelijke fronten, werd mij de diagnose ‘Fybromyalgie’ in de schoot geworpen.
Fijn dat het een naam heeft, maar dan nog is het de verzamelnaam voor ”We weten niet waardoor en ook niet waarom, maar het is zo”. Zoals de meeste mensen heb ik vertrouwen in de medische wetenschap verloren en liet ik mij vertellen dat pijnstilling, slaapmedicatie en acceptatie de enige verlichting waren voor mijn probleem en dat er verder weinig aan te doen was. Wat moet je anders?
Via een tip van een collega kwam ik bij Centrum Vitaal bij Wim Haafkes terecht gekomen met het idee: ‘baat het niet, het schaadt niet’.
Meteen was ik onder de indruk van zijn expertise en de manier hoe hij de zaken uitlegt. Toen moest ik nog het onderzoek en de behandeling ondergaan. Ik bleek zo scheef als het maar kan. Na de behandeling (niet voor watjes) ben ik met gemengde gevoelens naar huis.
De volgende ochtend/dag echter kon ik moeilijk geloven dat ik mijn lichaam niet voelde: alle pijn en ongemak was weg. Ik kan het niet geloven, maar het is echt zo. Nu een paar weken later is het nog steeds zo.

man 61 ernstig ongeval en beperking overgehouden
Lange tijd was ik sceptisch, maar ben blij dat ik me toch heb laten behandelen. Want met osteopathie en manuele therapie kwam ik niet verder…. Na een zwaar trauma, ik heb een zwaar voorwerp op mijn hoofd gehad merk ik het volgende: fysiek merk ik dat ik mijn hoofd even ver naar links als naar rechts kan bewegen en dat was eerst niet. Nu na 2 behandelingen merk ik dat er nog wat spierpijn bij een bepaalde houding, maar wel stukken minder dan voorheen. Fysiek gaat het beter met en heb ik meer energie. Wat gedrag betreft merk ik een verandering ten goede.  Er is veel meer rust van binnen en dus ook naar buiten toe, ik ben weer meester over mijn emoties, althans tot zover ik nu merk, wat betekent dat ik rustiger situaties onder ogen zie en kan handelen zonder meegesleept te worden door mijn  emoties.

Vrouw 48 jaar
ik had via een collega goede verhalen gehoord over de atlasbehandeling en wilde dat zelf ervaren. Allereerst heb ik ongelooflijk veel energie teruggekregen, dat begon meteen al in de auto naar huis (Hilversum). Ook kan ik zonder rugpijn opstaan en weglopen. Mijn ogen zijn helderder, mijn oren horen beter en het lijkt wel of het suizen van mijn oren minder is geworden (het is er nog wel). Dus ik ga zeker nog voor nog een behandeling na een maand.

Na de 2e behandeling na 1 maand merk ik dat mijn hoofd losser op mijn romp staat. Het voelt heel erg fijn. Ik ben opgewekter, rustiger en meer in balans.Ik heb elke dag een kleine reset ervaren. Eén dag onderrug pijn, volgende dag gewoon weg. Eén dag rechter nekspier gevoelig, volgende dag weg. Ik ben nog niet terug geweest bij de chiropractor, terwijl ik daar de laatste maanden bijna wekelijks kwam.

Ik slaap zelfs per nacht beter. Ik had namelijk slapeloze nachten, maar afgelopen nachten was dat veel beter en dat had ik niet verwacht! Ik zal u over een tijdje nog een keer mailen en ben tot nu toe ongelooflijk blij dat ik de rit naar Hengelo heb gemaakt.

Vrouw met fibromyalgie
Onlangs  heb ik de atlasbehandeling gehad en sindsdien is er heel veel veranderd. Ik heb veel genoteerd, het is een kleine A4 met allemaal lichamelijke verbeteringen. Het belangrijkste is wel dat heel mijn zenuwsysteem vol in de rust is gekomen. Het contrast was zo groot dat ik het gevoel heb toch wel zo’n 20 jaar met de meter in het rood geleefd te hebben. Ik ervaar meer kracht in mijn lijf, handen, benen, stabiliteit, rust en warmte in mijn gewrichten. Mijn kaak doet het weer, mijn schouders bewegen weer goed en ik loop recht. Het vertrouwen in mijn lichaam groeit weer, waardoor ik met veel meer rust in het verkeer beweeg. Mijn reumatische klachten zijn hard afgenomen. Stress komt amper meer binnen of ik voer het zo af. Ik ben heel dankbaar dat deze behandeling mogelijk was. Ik weet dat ik er nog niet ben, en herstellende, maar dit voelt al zoveel beter. Ik heb weer een leven. Bedankt!

Man 41 jaar
Per toeval kwam ik Wim Haafkes tegen en hij zag dat ik pijn in mijn nek had. Al pratende vertelde ik dat ik daarvoor naar de neuroloog moest om de pijn in de zenuwbaan te stoppen (of spuit of uitschakelen). Hij vertelde over de atlasbehandeling en ik dacht ‘wat heb ik hier te verliezen’ ik kan altijd nog de afspraak bij de neuroloog door laten gaan en geloof het of niet, ik heb de afspraak afgezegd want mijn klachten zijn voor 75 % genezen.

Nu een half jaar verder heb ik me ook laten adviseren met de gezondheidsscan en ik durf het bijna niet uit te spreken maar het gaat echt goed met me. Echt, ik zou het iedereen adviseren.

Wim Haafkes heeft de opleiding gedaan bij Dr Jan Devriendt, klik hier voor meer informatie