De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dit betekent dat lichaam en geest samen van invloed zijn op je gezondheid. Bij Centrum Vitaal merken we dat steeds meer mensen de voordelen van TCG ontdekken.

TCG draait om het concept van energie, ook wel qi genoemd, de vitale energie die door het lichaam stroomt. Daarnaast speelt de balans tussen Yin en Yang een cruciale rol. Deze balans wordt gezien als essentieel voor een goede gezondheid. Wanneer de balans verstoord is en dit aanhoudt, kan dit op termijn leiden tot gezondheidsproblemen. Herstel kan hierdoor trager verlopen of, in het ergste geval, geheel stagneren. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren.

In onze praktijk onderzoekt Wim Haafkes altijd meerdere aspecten van je leven, zoals je voeding, lichaamsbeweging, tevredenheid met je werk en relaties, en je algemene levensinstelling. Behandelingen bij Centrum Vitaal omvatten acupunctuur, drukpuntmassage, Chinese kruiden, lichttherapie (gericht op acupunctuurpunten), bioresonantie en homeopathie. Indien nodig worden orthomoleculaire supplementen zoals vitamine B12 toegevoegd.

Als uitgangspunt beginnen we met een gezondheidsscan. Dit geeft een 0-meting, waarmee we in een later stadium kunnen beoordelen of de gegeven adviezen en behandelingen effect hebben gehad.

Voor veel mensen die op zoek zijn naar een andere benadering van hun gezondheid dan de reguliere geneeskunde, biedt TCG een interessant en natuurlijk alternatief. Het doel is eerst de balans in het lichaam te herstellen, zodat het lichaam zichzelf kan genezen. Bij voorkeur werken we samen met de huisarts, omdat dit het begrip vergroot voor elkaars werkwijzen en visies. In een tijd waarin steeds meer mensen alternatieve geneeswijzen overwegen, zien we bij Centrum Vitaal dat TCG een waardevolle aanvulling kan zijn op westerse medische praktijken.

Behandelingen zoals kruiden en acupunctuur, evenals bioresonantie en homeopathie, bieden een natuurlijke benadering die in veel gevallen gunstig blijkt te zijn voor mensen met (chronische) klachten.

Wim Haafkes is lid van de Vereniging voor TCG
Vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekering

Deze website gebruikt cookies om u een betere website aan te bieden. Door het gebruiken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.