Preventie bij kanker, waar moet je op letten

1. Genetisch gemanipuleerde voeding
Vast staat dat genetisch gemanipuleerde voeding uit ons menu gehaald MOET worden en zeker bij mensen met kanker. Waarom; omdat de chemicaliën die gebruikt worden om ze te laten groeien hebben aangetoond tumoren snel te laten groeien. Maar wat kun je dan wel eten, want elke boer gebruikt wel bestrijdingsmiddelen of chemicaliën.  Je kunt ze vermijden door alleen te kiezen voor gecertificeerd organisch, gecertificeerd niet-genetisch gemanipuleerd en streekgebonden voedsel dat op natuurlijke wijze geteeld is, zonder gebruik van biotechnologie.

2. Kant en klare vleesproducten
De meeste kant en klare vleesproducten, inclusief vleeswaren, bacon, hotdogs en worstjes bevatten chemische houdbaarheidsmiddelen die ervoor zorgen dat de producten er fris en aantrekkelijk uitzien, maar kunnen ook kanker veroorzaken. Zowel natriumnitriet als natriumnitraat worden geassocieerd met het risico op darmkanker en andere vormen van kanker aanzienlijk te vergroten, dus kies voor onbehandelde vleesproducten die zonder nitraten gemaakt zijn, en bij voorkeur van een plantaardig gevoerde bron.

3. Magnetron
Voeding bereid in de magnetron maakt dat de voedingswaarde veranderd. En veel voeding wordt ‘doorstraalt’ om de houdbaarheid te vergroten. Hierbij wordt de cel-structuur van de voedsel veranderd.  Denk ook aan de zakken popcorn, want de chemicaliën die hierbij gebruikt worden worden  geassocieerd met onvruchtbaarheid, lever, testikel- en alvleesklierkanker. De U.S. Environmental Protection Agency (EPA) erkent dat Perfluoroctaanzuur (PFOA) wat in de popcornzakken zit “mogelijk” carcinogeen is, en verschillende onafhankelijke studies hebben PFOA geassocieerd met het veroorzaken van tumoren. Op dezelfde wijze wordt de diacetyl die in de popcorn zelf wordt gebruikt geassocieerd met longschade en kanker.

4. Frisdranken
Net als kant en klare vleesproducten hebben frisdranken aangetoond kanker te veroorzaken. Volgepropt met suiker, chemische middelen en kleurstoffen verzuurt frisdrank het lichaam en voedt letterlijk de kankercellen. Gebruikelijke frisdrank chemicaliën als caramelkleur en het derivaat 4-methylimidazole (4-MI) zijn ook geassocieerd met het veroorzaken van kanker.

5. Light-producten en dranken
Zelfs nog slechter dan de gewone frisdrank met suiker zijn light-frisdranken en andere “light” voedingsmiddelen. Een recent wetenschappelijk onderzoek van de European Food Safety Authority (EFSA) onder meer dan 20 verschillende onderzoeken hebben aangetroffen dat aspartaam, een van de meest gebruikte kunstmatige zoetstoffen, een veelheid aan ziektes veroorzaakt waaronder geboorte defecten en kanker. Sucralose, saccharine en verschillende andere kunstmatige zoetstoffen worden eveneens geassocieerd met het veroorzaken van kanker.

6. Geraffineerd wit meel
Wit meel wordt veelvuldig gebruikt in kant en klare voedingsmiddelen, maar de extreme hoge hoeveelheid koolhydraten is iets om ons zorgen over te maken. Een onderzoek wat gepubliceerd is in het blad Cancer Epidemiology, Mile Markers, and Prevention heeft aangetoond dat regelmatig gebruik van geraffineerde koolhydraten wordt geassocieerd met een risico toename van 220% in het krijgen van borstkanker bij vrouwen. Hoog glycemisch voedsel in het algemeen heeft aangetoond het bloedsuikerniveau in het lichaam snel te doen stijgen, wat direct kankercellen voedt en verspreidt.

7. Geraffineerde suikers
Hetzelfde gaat op voor geraffineerde suikers, die de insuline niveaus snel laten pieken en de groei van kanker cellen voeden. Een fructose rijke zoetstof als maissiroop (high-fructose corn syrup, HFCS) is in het bijzonder gevaarlijk, omdat kanker cellen hebben aangetoond ze snel en gemakkelijk op te nemen om te kunnen groeien. En omdat koekjes, cakes, taarten, frisdranken, vruchtensappen, worstjes, ontbijtgranen en vele andere populaire kant en klaar producten vol zitten met HFCS en andere geraffineerde suikers, verklaart dit waarom meer mensen kanker krijgen tegenwoordig.

8. Standaard appels, druiven en ander bespoten fruit
Veel mensen denken dat ze gezond eten als ze appels, druiven of aardbeien kopen in de winkel. Maar tenzij deze vruchten biologisch zijn of gecertificeerd pesticide vrij, kunnen ze een enorm risico op kanker vormen. De Environmental Working Group (EWG) heeft aangetroffen dat meer dan 98% van alle standaard producten, en zeker degene die op de “vuile” fruitlijst staan, verontreinigd is met kanker veroorzakende pesticides.

9. Kweekzalm
Kweekzalm is een product met een hoog risico op kanker, volgens Dr. David Carpenter, directeur van het Institute for Health and the Environment van de University of Albany. Volgens zijn onderzoek ontbreekt het deze zalm niet alleen aan vitamine D, maar is vaak verontreinigd met kankerverwekkende chemicaliën, PCB’s, vlamvertragers, pesticides en antibiotica.

10. Gehydrogeneerde oliën
Voorbeelden van gehydrogeneerde oliën zijn margarine en andere kunstboters. Deze worden doorgaans vaak gebruikt om kant en klare producten langer houdbaar te maken. Maar gehydrogeneerde oliën veranderen de structuur en flexibiliteit van cel membranen in het lichaam, wat kan leiden tot een slopende ziekte als kanker. Sommige fabrikanten stappen over op palmolie en andere, veiligere alternatieven, maar transvetten worden nog steeds veelvuldig gebruikt in kant en klare producten

BRON  10 most unhealthy, cancer-causing foods – never eat these again!