Het dieet van Dr. Evers in het kortAlles zo mogelijk onbespoten, van biologische teelt.
Groenten – Gebruik alles rauw, zoals wortelen, rode bieten, uien, rammenas, radijs, koolraap, knolselderij, jonge erwten en peultjes, komkommers, augurken, tomaten, courgettes.
Fruit – Gebruik weer alles rauw en vers: appelen, peren, kersen, pruimen, druiven, aardbeien, bosbessen, aalbessen, zwarte bessen, kruisbessen, bramen, frambozen, cranberries (veenbessen), abrikozen, ananas, echter zo veel als mogelijk binnenlands fruit gebruiken.
Noten en zaden – Zonnebloempitten, walnoten, hazelnoten, tamme kastanjes, paranoten, amandelen, kokosnoot, (pinda’s zijn geen noten!)
Granen – Tarwe, rogge en soja (alles gekiemd) en grove havervlokken.
Zuivel – Verse rauwe melk (geen melk uit supermarkt) roomboter (eventueel van geiten- of schapenmelk), hangop (zelfgemaakt), slagroom (zonder suiker).
Eieren – Rauw gebruiken (alleen van scharrelkippen, misschien moet men hier tegenwoordig een kanttekening bijzetten i.v.m. salmonella)
Olie – Koud geslagen saffloer-, zonnebloem-, tarwekiem- of maisolie.
Dranken – Water, vruchtensap (zonder suiker of conserveermiddelen), kruidenthee.
Brood – Volkorenbrood (oudbakken): maximaal 125 gram per dag.
Honing – Alleen slingerhoning, dus onverhit.
Kruiden – Peterselie, kervel, paprika.
Zuidvruchten – Alleen als aanvulling gebruiken als er weinig binnenlands fruit is: citrusvruchten, grapefruit, ananas, krenten, rozijnen, dadels, vijgen. Niet toegestane voedingsmiddelen zijn:• Bladgroenten zoals sla, spinazie, andijvie, e.d.;
• Steelgroenten zoals rabarber en bleekselderij;
• Koolsoorten zoals witte, rode, groene, chinese en boerenkool en spruitjes;
• Aardappelen;
• Witmeel: witbrood, koek, koekjes, beschuit, macaroni, spaghetti, bami, enz.;
• Zuivel: margarine, kwark, kaas e.d.;
• Peulvruchten: alle, behalve de groene erwt;
• Smaakstoffen: zout, peper, suiker (ook rietsuiker), mosterd;
• Dranken: koffie (ook vruchtenkoffie), thee, cacao, alcohol;
• Conserven: bevatten vaak conserveermiddelen en suikers, bovendien niet vers;
• Vlees: alle vleessoorten, worst, vleesbouillon, maggi;
• Vis en schelpdieren. |