Suikers verminderen helpt bij ADHD

Het verminderen van de suiker en/of producten met suiker en/of kunstmatige suikers kan er zeker voor toe bijdragen om de hyperactiviteit van kinderen met ADHD te verminderen. Een hoge suiker consumptie lijdt tot schommelingen in het bloedsuikerniveau in het lichaam, wat kan resulteren in prikkelbaarheid en stemmingswisselingen bij praktisch iedereen. Voor kinderen met ADHD, kan het stijgen en dalen van het bloedsuikerniveau zorgen voor uitbarstingen van hyperactiviteit, stemmingswisselingen, agressie en prikkelbaarheid. Een teveel aan suiker kan de symptomen van kinderen met ADHD verergeren en bijdragen aan meer gedragsproblemen.

Geraffineerde koolhydraten

Alhoewel een laag koolhydraten en hoog eiwitten dieet de symptomen van ADHD kan verminderen, moeten men er voor waken om de koolhydraten niet helemaal uit te bannen. Vandaag de dag, is er de neiging om buitensporig geraffineerde koolhydraten zoals in witte meel en witte suiker, en kant en klaarmaaltijden waaraan additieven zijn toegevoegd, zoals kleur- en smaakstoffen, te consumeren. Geraffineerde koolhydraten hebben de eigenschap om schommelingen te veroorzaken in het bloedsuikergehalte, wat gedragsproblemen bij ADHD patiënten kan verergeren. In plaats hiervan is het aan te raden om volle granen, groenten en fruit te consumeren omdat deze volop ongeraffineerde koolhydraten bevatten welke helpen om bloedsuikergehalte te stabiliseren.

Voeding

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ADHD verschijnselen uitlokken. Toevoegingen aan het voedsel zoals kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen zijn gekend als veroorzakers van gedragsstoornissen bij ADHD patiënten. Voorkom kant en klare maaltijden omdat deze praktisch altijd over bovengenoemde toevoegingen beschikken. Het is beter om natuurlijk en gezond voedsel te eten. Let op met voedsel waar allergisch op gereageerd kan worden, zoals melkproducten, tarwe, eieren, gist en sinaasappelsap. Er zijn opvallende verbeteringen te constateren in het gedrag van het kind, indien allergie veroorzakende voedingsmiddelen uit het dagelijks consumptiepatroon verwijdert worden.

Supplementen

Sommige supplementen kunnen de ADHD symptomen afzwakken. Het is aangetoond, dat ADHD kinderen, die visolie wordt toe gediend, beter in staat zijn tot spellen, schrijven en lezen. Visolie bevat essentiële vetzuren (omega-3) welke hyperactiviteit kunnen reduceren. Levertraan, is ook een goede bron voor deze essentiële vetzuren. Maar er zijn meer  supplementen welke kunnen helpen zijn bij ADHD, zoals neuronyl, magnesium, zink en homeopathisch het constitutiemiddel.

Ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning, hebben veel ouders ondertussen vernomen dat een dieet zonder suiker of producten waar suiker in voorkomt een positieve invloed kan hebben op de ADHD symptomen van hun kinderen.