Psychosociale therapie voor volwassenen

ANGSTEN, DEPRESSIES, EMOTIONELE PROBLEMEN OF TRAUMA’S?

Onze psychosociaal therapeut is Nathalie Brinkman. Zij begeleidt binnen Centrum Vitaal mensen met psychosociale, emotionele en mentale problemen. Ze gebruikt daarbij een combinatie van verschillende methodes.

Met welke klachten kan ik bij jullie terecht?
Er kunnen verschillende, en soms meerdere redenen zijn waarom de hulp van een psychosociaal therapeut van belang is voor jou. Vaak bouwen emotionele klachten zich op. Het begint ergens en je merkt er zelf niet veel van. Maar in de loop van je leven, soms door een gebeurtenis of het ouder worden, kun je er toch last van krijgen. Het staat jouw geluk of het geluk van een ander in de weg. Bij Nathalie kun je terecht als je last hebt van

Training

bijvoorbeeld:

 • stress
 • burnout
 • emotionele problemen
 • trauma
 • relatieproblemen
 • angsten
 • onzekerheid
 • hooggevoeligheid
 • depressie
 • stress op het werk
 • vinden van je levensdoel

Wat gebeurt er tijdens de therapie?
Om duidelijk te krijgen welke therapie bij jou en je probleem past, beginnen we met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we ‘wie je bent’ en welke problemen, klachten, belemmeringen of blokkades op het gebied van gezondheid, gezin, relatie, werk of sociale contacten je ervaart. We onderzoeken en kijken naar de oorzaak waarom je uit balans bent en wat je nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten.
Na het intakegesprek maken we samen een plan van aanpak. Dat kan een bepaalde therapie zijn of een combinatie van verschillende methodes. Dit zijn de methodes en therapieën die we, eventueel gecombineerd, kunnen inzetten:

   • Psychosociale therapie – voor volwassenen en kinderen
    Ervaringen in het verleden hebben ervoor gezorgd dat je nu op een bepaalde manier denkt en doet. Als dat negatieve ervaringen zijn, kan je een negatieve manier van denken en doen hebben ontwikkeld. Je kunt last hebben van die negatieve ervaringen. Door de veilige relatie tussen de therapeut en jou, kun je op verhaal komen, nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe patronen aanleren. De psychosociaal therapeut helpt je om grip te krijgen op je gevoelens, deze vollediger te ervaren en je gedachten weer helder te krijgen. Je gedrag wordt weer effectiever en positiever.

   

  • Mindfulness anders leren omgaan met stress
   Veel problemen en klachten ontstaan door stress. Stress is de belangrijkste reden waarom mensen uit balans raken. Met mindfulness leer je om anders met stress om te gaan, door met bewuste aandacht in het hier en nu te zijn. Je stelt jezelf vragen als ‘Hoe gaat het nu met mij?’, ‘Wat heb ik nu nodig?’, ‘Welke keuze maak ik nu?’. Door mindfulness toe te passen in je dagelijks leven ervaar je meer rust en ontspanning en word je je bewust van oude denk- en gedragspatronen.
  • Systeemopstelling  welke oude patronen belemmeren jou?
   Systemisch werken gaat er vanuit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom. Werken met een opstelling is een effectieve methode om zaken te weten te komen over je eigen plek in een familie, een relatie en waarom je elke keer weer vastloopt.
  • Hartcoherentie  – mate van stress
   Als je bang bent, gespannen of gefrustreerd dan ontstaat er chaos in je hartritme en je autonome zenuwstelsel. Wanneer je je vertrouwd of gewaardeerd voelt, of als je geniet van leuke dingen, dan heeft je hartritme een veel glooiender, coherent patroon. Hartcoherentie kun je trainen. Door bewust anders te gaan ademhalen, denken en voelen, kun je je hartritme beïnvloeden. Hartcoherentie brengt innerlijke rust, maar het is geen ontspanningstechniek. Oefenen met hartcoherentie kan een waardevol onderdeel uitmaken van de therapie, vooral als je angst- of stressklachten hebt.

Kosten consult: € 45,00 voor 30 minuten, € 85,00 voor 60 minuten.

Nathalie is aangesloten bij de NFG, waardoor consulten geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden vanuit de aanvullende verzekering (het gaat dus niet ten koste van je eigen risico).

Wil je van je angsten, negatieve gevoelens of andere klachten af? Bij ons ben je aan het juiste adres. Neem contact op met Nathalie Brinkman. Bel 074-29 14 143 of stuur ons een bericht.