Druiven maken je lichaam schoon

Druiven zijn niet alleen heel voedzaam maar ook heel energierijk. Ze leveren ongeveer 700 calorieën per kilo, in hoofdzaak in de vorm van suikers. Druiven bevatten ook interessante minerale zouten zoals kalium, fosfor, silicium, calcium en ijzer, en verder ook de vitamines A en C en vitamines van de B-groep. Verder zijn ze rijk aan tannines, flavonoïden die een sterke ant-oxidatieve werking hebben, en polyfenolen die hart en bloedvaten beschermen.

Gezond en laxerend

Last van constipatie? Een klein trosje rijpe druiven in de late middag en na de hoofdmaaltijd helpt je van je probleem af. De cellulosevezels in de schil hebben immers een regulerende invloed op je darmwerking.
Je huid en je haren zullen blij zijn met de extra aanbreng van fosfor en silicium, elementen die trouwens ook je zenuwstelsel voeden.
De schil van de druif zit tjokvol antioxidanten, stoffen die de veroudering van je lichaam tegengaan en in het bijzonder je hart- en bloedvaten beschermen. Daarom passen druiven, ondanks hun hoge energiegehalte, perfect in een gezonde voeding. Zelfs wie op zijn lijn moet letten, mag zich gerust een handjevol druiven als dessert gunnen.

De kuur

Wat is de bedoeling -maar je mag natuurlijk ook je eigen gevoel volgen- : een zuiveringskuur waarbij je een week / 5 – 7 dagen alleen maar druiven eet, tot een hoeveelheid van 1 à 2 kilo per dag. Daarbij moet je wel heel veel water en ongesuikerde kruidenthee drinken, liefst buiten je druiven maal om.

Het nut? Een druivenkuur helpt om alle opgestapelde afvalstoffen in je lichaam vrij te maken en uit te stoten. Het licht laxerend effect zorgt voor een schoonmaak van je darmen en ook je galblaas wordt gezuiverd.

Verdeel de hoeveelheid druiven gelijkmatig over de dag, en wissel af in soort. Zorg wel dat je alleen goed rijpe exemplaren eet.
Is je spijsverteringsstelsel nogal gevoelig? Dan kan je best beginnen met de druiven leeg te zuigen en de schil en de pitjes weg te gooien. Wie zelden of nooit last heeft van zijn darmen kan daarentegen van bij het begin de druiven in hun geheel opeten.

Zoals bij elke zuiveringskuur kan je de tweede dag last krijgen van hoofdpijn of misselijkheid: dat heeft alles te maken met de grote schoonmaak die in je lichaam aan de gang is, en waarbij heel wat toxines vrijkomen.

Mocht u hier belangstelling voor hebben? overleg hierover is mogelijk met ons.