Ervaring stress

Man 50 jaar
Klachtenpatroon:
  • slaapt slecht, dit is de klacht waarvoor hij komt
  • moeite met de stress en belasting
  • ‘s morgens niet fit en kan moeilijk op gang komen
  • patiënt stottert soms

Meneer heeft een eigen bedrijf en heeft 20 mensen in dienst. Zijn partner gebruikt antidepressiva. Samen hebben ze een zoon met het Downsyndroom.

1e consult met GezondheidsScan:
De GezondheidsScan laat als zwakke schakel de lever zien en onbalans in de neurotransmitters (serotonine gehalte te laag). Volgens de Chinese geneeskunde / diagnose is het een beeld van ‘leverstagnatie’. Dat wil zeggen: komt slecht op gang (de lever moet alle processen in het lichaam in beweging brengen volgens de Chinese geneeskunde), spasmen of trekkingen van de ledematen, stotteren, PMS klachten bij vrouwen, hoofdpijn bovenop hoofd, gezwollen buik als gevolg minder goede spijsvertering, prikkelbaar met name ’s morgens, frustratie als gevolg andere levensverwachting’.
Advies:
3 X daags hypericum in combinatie met voldoende meervoudig onverzadigde vetten met name DHA  Een aantal weken acupunctuur op leverpunten  (Recente studies hebben aangetoond dat EPA en DHA een cruciale rol vervullen bij de preventie van arteriosclerose, hart- en vaatziekten, depressies en andere typische Westerse ziekten)
Na 2 weken:
Meneer kan al beter slapen.
Na 4 weken:
Meneer heeft duidelijk meer energie en voelt zich fitter.
Na 2 maanden:
Meneer is weer bezig met nieuwe projecten. Hij heeft zowel zakelijk als privé alles beter georganiseerd. De meting met de GezondheidsScan laat duidelijke verbeteringen zien, met name op de neurotransmitter. De lever blijft wel de zwakke schakel maar is duideljjk verbeterd.
(Noot: elk mens heeft een zwakke plek, je moet de zwakke plek bij jezelf alleen goed onderhouden om gezond te blijven.)