Rug- nek- & schouderklachten, we helpen je graag

Rug- nek- & schouderklachten, we helpen je graag

rug & nekklachten“Ik heb last van mijn rug”, “Ik heb last van mijn nek- en schouders”, “Ik zit helemaal vast”, “Ik heb last van mijn hernia, waar ze regulier niets meer aan kunnen doen”, en zo zijn nog vele voorbeelden te noemen!

Al jaren pas ik in mijn praktijk de dorn therapie in combinatie met atlasbehandeling toe. Dit is een zachte werveltherapie waarbij uitgegaan wordt van het beenlengteverschil wat het gros van de mensen heeft.

Dit beenlengteverschil ontstaat vaak doordat de gewrichten van de heup, knie en enkel niet in de juiste positie staat. Dit is d.m.v. zachte druk en beweging van het been weer te corrigeren, waardoor het te lange been weer korter wordt. Vanuit de reguliere zorg wordt vaak het te korte been gecorrigeerd m.b.v. een inlegzool of aangepaste schoen, helaas in veel gevallen met weinig resultaat als het gaat om de rugklachten.

Onze hersenen willen dat het hoofd recht blijft staan, dat er dan ook wervels uit het lood gaan staan is dan niet zo vreemd op het moment dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Als het hoofd recht blijft staan dan zal er elders tussen het hoofd en het staartbeen iets moeten gebeuren om dit te bewerkstelligen.

Ook de wervels en het SI-gewricht kunnen m.b.v. zachte druk en beweging weer gecorrigeerd worden. Daarnaast is het tevens belangrijk om de spieren mee te behandelen en dan vooral de spieren die de wervelkolom op zijn plaats houden, doordat wervels verkeerd gaan staan is het logisch dat ook verandering plaatsvindt in de spieren. Dit kan bijv. d.m.v. massage of schröpfen of beide om de doorbloeding te stimuleren, om de spieren beter te voeden, maar tevens om de afvalstoffen af te voeren, waardoor verkrampingen zich kunnen opheffen.

Veel mensen kunnen geholpen worden met  dorntherapie en atlasbehandeling.