Praktische informatie darmspoeling

Voor de behandeling

U gaat voor de behandeling eerst naar het toilet om de blaas te legen. Er is een toilet in de behandelruimte aanwezig. Hier kunt u zich ook omkleden. Met een handdoek om neemt u liggend op uw zij plaats op de behandeltafel. Vervolgens wordt een canule ingebracht en aangesloten op de apparatuur. Vervolgens gaat u op uw rug liggen, met een grote handdoek over uw onderlichaam. U mag ook sokken meenemen als u snel last van koude voeten heeft. Hierna gaat de hoge darmspoeling beginnen, met rustgevende muziek op de achtergrond. Tijdens de behandeling kunt u in gesprek en vragen wat u nog wilt weten. Tussen aankomst en vertrek nemen we een uur de tijd voor u.

Hoge darmspoeling met de slow-fill methode

Allereerst wordt er warm water (tussen de 34 en 39 graden Celsius) in het lichaam gebracht wat vrij in en uit kan stromen. Dit is om de darmen aan het water te laten wennen. Vervolgens wordt gezuiverde water het lichaam ingevoerd, waarna het lichaam even rust krijgt. Op deze manier kan het spoelwater tussen alle darmplooien komen. Deze vulcyclus wordt herhaald totdat u het gevoel krijgt dat u moet legen.

Deze procedure wordt een aantal malen herhaald. Met iedere spoeling wordt een hoger deel van de dikke darm bereikt, tot het bij de ingang van de dunne darm door de aanwezige klep wordt tegengehouden. Het is mogelijk dat we uw buik masseren om aangekoekte ontlasting in uw darmen los te maken.

Na de behandeling

Wanneer de hoge darmspoeling voorbij is, gaat u naar het toilet om vocht en de laatste restjes afval uit uw darmen te verwijderen. U heeft een opgelucht gevoel in uw buik en u heeft een algemeen gevoel van welbehagen. Sommige mensen voelen zich heerlijk na een spoeling. Dit alles komt door de afname van toxines -gifstoffen- en de toename van goede stoffen in het bloed. Soms kunt u allerlei vreemde emoties van verdriet tot blijdschap ervaren.

Vervolgbehandelingen

Meerdere darmspoelingen zijn nodig om alle oude, aangekoekte resten uit de darmen te verwijderen. Wij adviseren minimaal 4 behandelingen, maar er zijn ook mensen die elke maandelijks komen.

Praktische info

Graag het 1e consult de vragenlijst ingevuld meenemen.
* Wilt u aub 2 handdoeken meenemen, anders zijn wij genoodzaakt u € 5.- in rekening te brengen.
* U kunt ook sokken meenemen als u snel koude voeten heeft.