Persoonlijke ontwikkeling

Centrum Vitaal biedt verschillende vormen van hulp aan, als  je mentaal en/of emotioneel vastloopt…  We begeleiden mensen op verschillende manieren met als doel om je persoonlijke ontwikkeling te vergroten.  (Maak gebruik van ons gratis adviesgesprek)

Psychologische en/of emotionele begeleiding

Gesprekken; voor volwassenen en/of jongeren wordt verzorgd door onze psychosociaal therapeut Nathalie Brinkman. Zij begeleidt binnen Centrum Vitaal mensen met psychosociale, emotionele en mentale problemen. Ze gebruikt daarbij verschillende methodes (o.a. NLP, systemisch werken, positieve psychologie, levenslijn met life events, mindfulness etc)..  Vergoeding mogelijk.

Relatie problemen

Elke relatie kent hobbels op de weg.

Soms zijn de hobbels echter zo groot dat ze tussen jullie in komen te staan en ontstaan er relatieproblemen. Deze kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen psychische problemen bij jou of je partner er bijvoorbeeld voor zorgen dat jullie onzeker in jullie relatie staan. Een depressie draagt bijvoorbeeld vaak bij aan het ontstaan van relatieproblemen. Naast depressie kunnen bindingsangst, een laag zelfbeeld of een burn-out ook oorzaken zijn voor relatieproblemen.

Kleurenconsult

Tijdens een kleurenconsult (aurosoma) kies je 4 flessen uit. Deze flessen vertellen jouw verhaal. Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten, welke blokkades zijn er, wat heb je nu nodig. De kleuren leveren een positieve bijdrage aan het in balans brengen van jouw leven.

Rouwverwerking

Een dierbare die overlijdt, laat een grote leegte na. Of iemand nu plotseling overleden is of juist na een langdurig ziekbed is ingeslapen: het is, zeker in het begin, vaak moeilijk om te bevatten dat de overledene echt weg is en nooit meer terugkomt. Hem of haar nooit meer kunnen zien lopen, horen praten of lachen, gewoon even langsgaan voor een kopje koffie en een babbel of juist diepgaande gesprekken tot middenin de nacht… Wat jarenlang gewoon was, is ineens onmogelijk geworden. Dat doet intens pijn en kan een heel scala aan emoties oproepen: verdriet natuurlijk, maar ook woede, ongeloof, ontkenning en/of schuldgevoelens. Allemaal heel normale emoties, die horen bij het rouwproces. Maar hoe ga je hier het best mee om? Wat zijn goede tips bij rouwverwerking? Vergoeding mogelijk.

Stress

Stress is een vervelende toestand, waarin het evenwicht van de bio-fysiologische functies in het lichaam is verstoord door te grote lichamelijke of geestelijke spanning en wat vaak bijnieruitputting tot gevolg heeft. Indien je als mens langdurig onder grote druk staat dan put dat uit, vermoeidheid is een vaak gehoorde klacht, maar ook het afnemen van je immuunsysteem.

Systeemopstellingen

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, maar biedt ook een sleutel tot oplossingen.

Wil je een afspraak maken, heb je een vraag of wil je meer informatie?

Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook bellen 06 10098132 of mailen info@centrumvitaal.nl