Mindfulness

Veel problemen en klachten ontstaan door stress. Stress is de belangrijkste reden waarom mensen uit balans raken. Een training Mindfulness leert je om anders met stress om te gaan, door met bewuste aandacht in het hier en nu te zijn.

Gratis informatief gesprek je bent van harte welkom! Meld je nu aan!

Mindfulness kennismakingsworkshop

Wil je eerst kijken of een mindfulnesstraining wat voor jou is? Dat kan door mee te doen met de mindfulness kennismakingsworkshop. In de workshop krijg je informatie over de thema’s die we gaan behandelen tijdens de training en leer je alvast een aantal eenvoudige mindfulnessoefeningen. De kosten voor deze workshop zijn € 45,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht als je meedoet met de 8 weekse mindfulnesstraining.


Mindfulness basistraining

Tijdens deze 8 weekse training ga je aan de slag met verschillende thema’s zoals: doorbreken van de automatische piloot, omgaan met obstakels, goed voor jezelf zorgen, wat is stress en hoe kun je daar anders mee omgaan, inzicht in oude gedrags- en gedachtepatronen etc. Naast een stuk theorie gaan we samen oefeningen doen, ontspannings-, meditatie-, bewegings- en kleine praktische oefeningen. Deze oefeningen kun je thuis verder oefenen, je krijgt een werkboek mee en digitale bestanden. Lees meer.

Mindfulness basistraining voor hooggevoelige mensen

Tijdens deze 8 weekse training ga je aan de slag met verschillende thema’s zoals: doorbreken van de automatische piloot, omgaan met obstakels, goed voor jezelf zorgen, wat is stress en hoe kun je daar anders mee omgaan, inzicht in oude gedrags- en gedachtepatronen etc. Ook besteden we aandacht aan hooggevoeligheid en welke invloed dat voor jou heeft op je dagelijkse leven. Naast een stuk theorie gaan we samen oefeningen doen, ontspannings-, meditatie-, bewegings- en kleine praktische oefeningen. Deze oefeningen kun je thuis verder oefenen, je krijgt een werkboek mee en digitale bestanden. Lees meer.


Mindfulnesstraining mindful-eten & afvallen

Het is bewezen dat mindfulness een enorme meerwaarde is als mensen willen afvallen. Deze training is speciaal door ons ontwikkeld ter ondersteuning van het verantwoord en structureel afvallen. Centrum Vitaal heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen die willen afvallen. Naast de thema’s uit de basistraining gaan we in deze 8 weekse training verder in op gezonde voeding, beweging, verantwoord afvallen etc. Lees meer.


Mindfulnesstraining individueel

Voor mensen die liever individueel de training volgen of vanwege de tijden niet mee kunnen doen met de groep is er een individuele training mogelijk. Tijdens deze 8 weekse training komen dezelfde thema’s en oefeningen aan bod. Voordeel is dat we nu meer in kunnen gaan op de persoonlijke situatie en behoeftes. Lees meer.

Mindfulness verdiepingstraining compassie

Heb je een mindfulness basistraining gevolgd en wil je je verder verdiepen? Dat kan. We bieden een 6 weekse verdiepingstraining aan, de compassietraining. Compassie betekent liefdevolle vriendelijkheid, naar jezelf en de ander. Het wordt ook wel heartfulness genoemd. Lees meer.

Mindfulness trainingsdag op locatie

Deze dag is speciaal voor jou, op een prachtige plek in een bosrijke omgeving. Rust, ruimte en natuur. We gaan samen mindfulness beoefenen, genieten van een heerlijke lunch en je krijgt een verrassing mee. De dag is bedoeld voor mensen die een mindfulnesstraining hebben gevolgd, mensen die een heerlijke dag in de natuur willen doorbrengen, de dag is deels in stilte.


Mindfulnesstraining voor bedrijven

De werkdruk binnen bedrijven neemt toe, werknemers ervaren meer stress, het ziekteverzuim onder werknemers neemt toe. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers een mindfulnesstraining aan. Anders leren omgaan met de werkdruk. Verbeteren van leefstijl en vitaliteit. Ben je als bedrijf geïnteresseerd in een training neem dan contact op. In overleg kunnen we de training afstemmen op jouw bedrijf.


Burnout Traject

Het is bekend dat stress voor heel veel klachten kan zorgen en uiteindelijke zelfs kan leiden tot een burnout. Tijdens het burnout traject maken we gebruik van mindfulness, gezonde leefstijl, wat jij nodig hebt om weer in balans te komen. We kijken naar zowel de fysieke-, mentale- en emotionele kant. Hoe kun jij zorgen dat je anders met stress om leert gaan, meer energie krijgt en weer in balans komt. Lees meer.