Kruiden geneeskunde

Kruiden geneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige middelen. Deze vorm van geneeskunde is waarschijnlijk de oudste vorm van genezing.

De bossen in…

Vroeger, dat wil zeggen 50 tot 1000 jaren geleden, gingen mensen de bossen in om kruiden te zoeken voor hun gezondheid. Kruiden voor bijvoorbeeld de verbetering van de functies van de lever, nieren, hormoonstelsel, hart, spijsvertering, longen, huid, etc. Omdat de hele plant wordt gebruikt, kennen de kruiden bij normaal gebruik geen bijwerkingen.

Tegenwoordig hoeven we niet meer de bossen in om kruiden te plukken, maar kunnen we de kruiden in capsule of vloeibare vorm kopen. Dat is het voordeel van onze moderne tijd!

Kruiden ook fytotherapie genoemd is gebaseerd op eeuwenlang behouden en doorgegeven gebruiken. Vanuit deze kennis zijn veel reguliere en bekende geneesmiddelen ontwikkeld. Denk maar aan digoxine (hartmiddelen), valerine (rustgevend) of reserpine (antipsychotisch). Binnen de farmacie wordt onder andere wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de medicinale werkzaamheid van kruiden en kruidenextracten.

Webshop

Veel kruiden of een mix van kruiden kunnen we voor je maken en/of verkopen we ook in onze webshop.

Kruiden voor de spijsvertering

Geelwortel / curcumine
Artisjok
Melisse
Mariadistel
Venkel
Gember
Geelwortel
Paardebloem
Stinkende gouwe
Pepermunt
Rozemarijn

Kruiden voor slapen / innerlijke rust:

Melisse
Hop
Tym
Valeriaan
Salie
Kamille
Zilverlinde
St. Janskruid
Zilverschoon
Wijnruit
Lavendel
Meidoorn
Passiebloem

Nierkruiden

Guldenroede
Brandnetel
Heermoes
Cranberry
Vlier
Berk

Longenkruiden

Tym
Weegbree
Salie
Longkruid
Ui
Venkel
Den

Kruiden voor je hart en doorbloeding

Meidoorn
Duizendblad
Knoflook
Maretak
Hartgespan
Valeriaan
Wijnruit
Valkruid
Gingko
Paardekastanje