Bestaat er 1 oorzaak voor ziekte?

Als natuurgeneeskundige geloof ik (Wim Haafkes) niet in 1 oorzaak voor ziekte, zo ook niet in centrum_045.11 oplossing, (regulier of natuurlijk) voor genezing!

Vraag zelf mensen uit je omgeving die ernstig ziek zijn geweest wat geholpen heeft. De mensen die beter zijn geworden hebben altijd hun lifestyle aangepast, ze zijn altijd anders en dus gezonder gaan eten en meestal is er ‘iets’ veranderd qua emoties en omgaan met zichzelf waardoor ze anders met stress of hun omgeving omgaan!

Onze bedoeling is door ‘goede en voldoende informatie’ te geven dat mensen kunnen kiezen.

Ik ben in 1986 begonnen met natuurlijke geneeswijzen, de adviezen die ik toen gaf zijn nauwelijks gewijzigd. Toen was lifestyle & voeding, een goede spijsvertering om de voedsel te verteren om vervolgens als brandstof op te nemen al erg belangrijk. Dat is nog steeds zo.

In vergelijking met Duitsland waar een ‘heilpraktiker’ een erkende beroepsgroep is – en een staatsexamen moet  afleggen- is het in Nederland een ‘vrij beroep’. Helaas, want zo weet je als leek niet altijd waar je terecht komt. Wij zijn aangesloten bij erkende HBO gecertificeerde beroepsverenigingen als de Ned Vereniging voor acupunctuur en de Ned Werkgroep voor Praktizijns in de Natuurgeneeskunde