Ervaringen darmspoeling

Ervaringen darmspoeling

Pff wat zag ik tegen zo’n darmspoeling op en het stelt echt niets voor. Ik ben nu 4 keer geweest en de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer voorbij. Ik ben 3 keer bij Nathalie geweest en 1 keer bij Wim, het was meer het onbekende dat ik niet wist wat ik moest verwachten. (Henriette)

Ik had veel last van mijn darmen en gewrichten. Ik ben nu 1 jaar verder en ben 15 kg afgevallen door darmspoelingen en door een andere leefwijze te volgen gaat het uitstekend met mij. Ik voel mij veel fitter en mijn gewrichten zijn ook veel beter geworden, daarom ben ik zeer blij dat ik met Wim Haafkes in contact ben gekomen. Bedankt hoor! (Gerda Kosters)

Ik ben een vrouw van 64 jaar. Mijn klachten waren voordat ik behandeld werd: maag- en darmklachten, vermoeidheid en hele pijnlijke gewrichten. We kwamen met Wim Haafkes in contact nadat hij bij onze vrouwenvereniging een lezing heeft gehouden, over gezondheid. Daarbij vertelde hij over de werkwijze van Centrum Vitaal en de verschillen van werkwijze en behandeling. Wat mij daarin aansprak was dat de natuurgeneeskunde uitgaat van een zwakke plek die je hele gezondheid kan beïnvloeden (ziek maken dus)! Afijn ik heb een afspraak gemaakt voor een gezondheidsscan. Daar kreeg ik te horen wat de verbanden waren met betrekking tot mijn klachten. Voor mij was een nieuwe ervaring maar best wel herkenbaar en logisch. Mijn lichaam was niet in balans, maar dat was geen nieuws maar ik kreeg duidelijk advies wat ik moest doen om gezonder te worden. In overleg ben ik eerst begonnen met een dieet en moest mijn lichaam gereinigd en ontgift worden.

Daarna heb ik 6 keer een darmspoelingen gehad. Ik zag daar erg tegenop, maar het stelt echt niets voor. Ik kon kiezen door wie ik geholpen wilde worden en pijnlijk is het al helemaal niet. Het was meer het onbekende dat ik niet wist wat ik moest verwachten. Wat best wel leuk was, ik viel direct kilo s af ook door een hele andere leefwijze en eetgewoontes. (Truus geboren 1950)

Ik had al zoveel fysiotherapie en medicijnen gehad -maar zonder resultaat- dat ik blij ben dat ik bij Centrum Vitaal ben gekomen. Ze zijn daar deskundig, ze hebben tijd maar het belangrijkste het heeft resultaat gehad bij mij. Samengevat: Ik ben in 3 maanden tijd 12 kg lichter, mijn gewrichten zijn 80% verbeterd en ik voel mij super!! Mijn energie is ook weer terug, een aanrader!  (Heer Jan geboren 1948) 

Ik ben een man van 47 en heb ontzettend lang met allerlei vervelende maag- en darmklachten rondgelopen. Het overheerste gewoon mijn dagelijkse leven. Ook een grote vermoeidheid, waar ik bijna elke dag last van had, speelde een grote negatieve rol in mijn werkzaamheden en interesses. Huisarts en ziekenhuisbezoek brachten geen echte oplossing.  Via via kwam ik bij Centrum Vitaal terecht waar ik geadviseerd werd om eens een hoge darmspoeling te proberen. Ik geloof dat ik 10 behandelingen heb gehad en het heeft echt positief gewerkt. De begeleiding van de medewerksters is heel persoonlijk, ook niet verkeerd in deze drukke tijden.  Daarnaast had ik regelmatig last van hoofdpijn en gebitspijn, altijd tegelijk. De tandarts kon niet echt een oorzaak vinden. Voor dit probleem heb ik twee acupunctuur behandelingen gehad bij Wim Haafkes. Deze hebben echt een een duidelijke verbetering opgeleverd.

Ik kan dan ook alleen maar heel positief zijn en als het weer eens nodig is maak ik zeker weer een nieuwe afspraak bij Centrum Vitaal.     Harry T. 

Al geruime tijd heb ik darmproblemen. Zo hoorde ik op een verjaardag van een vriendin, zij had goede ervaring bij Centrum Vitaal. Mijn klachten waren: buikkrampen, een opgezette buik, een extreem moe gevoel in mijn lijf en met name vermoeide benen.
De zes darmspoelingen hebben me ontzettend geholpen. Daarnaast heb ik de nodige adviezen gekregen om mijn voeding aan te passen. Wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen en ik wil het nu wel van de daken schreeuwen. Het is nodig om afvalstoffen kwijt te raken en het is belangrijk dat die reiniging op een natuurlijk manier gebeurd. Ik voel me fitter, vrijer en het voelt als een opluchting.
Als ik over mijn ervaring praat vragen mensen me altijd of ik de behandeling vervelend vond. Er is niks engs of gênant aan, het doet geen pijn en je voelt het ook nauwelijks.   Judith geboren 1983

Voordat ik aan mijn eerste darmspoeling begon dacht ik “waar begin ik aan?” en “ik heb geen zin in dat gedoe aan mijn lijf”. Inmiddels heb ik 4 keer een darmspoeling gehad en ik voel me er een stuk beter door. Ik had migraine en sinds de behandelingen zijn mijn klachten veel minder heftig. Ik voel me ook fitter en ben ook niet meer zo moe.   Ik kan het iedereen die interesse heeft aanraden, je hoeft echt nergens bang voor te zijn!       Kim geboren 1988

Al jaren (5-10 jaar) heb ik last van allerlei vervelende klachten en regulier onderzoek heeft bij mij nog niet veel opgeleverd. In oktober 2009 was ik het vechten tegen mijn lijf meer dan zat en ben bij Wim Haafkes terecht gekomen. Eindelijk kreeg ik het gevoel dat er werd mij geluisterd en naar aanleiding van de GezondheidsScan herkende ik mijn klachten en begreep ik eindelijk wat er mis was met mijn lijf. Samen hebben we een behandelplan opgesteld met o.a. bioresonantie, acupunctuur en darmspoelingen. De combinatie van acupunctuur en bioresonantie heeft me goed gedaan. Het gaf me meer energie. Maar de darmspoeling zag ik eerst echt niet zitten. Maar ja, toch de informatie maar eens goed doorgelezen over de colonhydrotherapie. Een afspraak was al snel gemaakt. Ik was best een beetje nerveus, laten we eerlijk zijn, je gaat letterlijk met je billen bloot. Nathalie Brinkman begreep dat heel goed en in plaats van te zeggen dat het nergens voor nodig was om nerveus te zijn begon zij met een uitleg over wat er ging gebeuren. Ook de rustige achtergrondmuziek was erg prettig. De eerste behandeling verliep heel goed, veel ‘oud zeer’ verdween voor altijd uit mijn lijf. Ik heb nu een aantal behandelingen gehad en de resultaten zijn verbazend. Het heeft het fundament gelegd voor successen met de andere behandelingen. Ik ben rustiger, voel me beter en zie er ook beter uit. Ik krijg zelfs complimentjes dat ik er zo goed uitzie en dat is natuurlijk echt heel leuk!       Monique