Darmspoeling

Gezonde darmen is zó belangrijk, af en toe een darmspoeling is zo gezond.

Aanbieding 4 wekelijkse darmspoelingen voor 320 euro

Darmspoeling is ideaal om snel afvalstoffen kwijt te raken Het past ook goed in een afvalprogramma.  Bij Centrum Vitaal in Hengelo hebben we veel ervaring met maag en darmproblemen. In de darmen vindt een groot deel van de spijsvertering plaats. De spijsvertering is het hele proces waarin voedsel wordt verwerkt tot ‘hapklare’ brokjes voor de lichaamscellen. Zo wordt het hele lichaam voorzien van energie en voedingsstoffen. Maar de darmen doen meer! Een belangrijke functie van de darmen is namelijk het uitscheiden van afvalstoffen, in de vorm van ontlasting. Een goede stoelgang is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid. En ten slotte zijn de darmen een belangrijk deel van het immuunsysteem!

Darmspoeling ook ideaal om af te vallen

Ontgiften d.m.v. darmspoeling

Er zijn zelfs aanwijzingen dat er een mogelijke directe relatie is tussen de conditie van je darmen en van de hersenen. Al deze processen in je lichaam moeten steeds met elkaar samenwerken. Vandaar dat het goed is je darmen te beschermen en te onderhouden. Een goede darmfunctie is essentieel voor een goede gezondheid!

Hoe krijg ik een goede weerstand?
Tachtig procent van een goede weerstand van het lichaam wordt bepaald door goed functionerende darmen. Het darmkanaal werkt optimaal bij een gezonde levensstijl. Bij een gezond leven horen goede, verstandige gewoonten, zoals het eten van vezelrijke voeding zoals groenten, fruit en peulvruchten, veel drinken (het liefst veel water), dagelijks voldoende lichaamsbeweging -bij voorkeur in de frisse buitenlucht- en voldoende rust en slaap.

Ziekte kan ontstaan doordat veel mensen een ongezonde levensstijl hebben. Stress, ongezonde voeding met veel ongezonde zuren en vetten, eiwitten en geraffineerde suikers, roken, alcohol, toxines zoals koffie, drugs, slaapgebrek, bepaalde medicijnen zoals antibiotica, penicilline, prednison en gebrek aan beweging zijn factoren die niet ten goede komen aan de gezondheid. Deze ongezonde factoren kunnen de oorzaak zijn van niet goed functionerende darmen, die problemen krijgen met het uitscheiden van afvalstoffen. Hierdoor hopen er zich in de plooien van de darmen afvalstoffen op. Dit leidt tot de vorming van schadelijke gifstoffen, die via de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook kunnen er, als gevolg van de gifstoffen, al dan niet levensbedreigende poliepen en tumoren in de darmen gevormd worden.

Darmspoeling ook wel ‘colonhydrotherapie’  genoemd is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water wordt behandeld. Het beste kun je wekelijks 1 of 2 spoelingen ondergaan gedurende 4 weken samen met een reinigend dieet. Therapeutisch is het een eenvoudige en  goede manier om snel een teveel aan afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Bij welke klachten, een aantal voorbeelden:

Gezonde darmen zo belangrijk

Met behulp van de gezondheidsscan kunnen we monitoren hoe gezond je darmen zijn.

 • Huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis, jeuk en steenpuisten
 • Darm- en maagproblemen zoals gasvorming, buikpijn, maagpijn, oprispingen, spastische darm, diarree, obstipatie, ziekte van Crohn, candida, schimmels en parasieten zoals spoelwormen, tumoren en poliepen
 • Hoge bloeddruk, spataderen, cellulitis
 • Slechte adem, beslagen tong en onaangename lichaamsgeuren
 • Overgewicht, hypoglykemie, stofwisselingsproblemen
 • Pijnlijke spieren en gewrichten, reuma, fibromyalgie
 • Slechte doorbloeding, koude handen en voeten, slechte conditie
 • Hoofdpijn, migraine, allergie, menstruatieklachten, blaasontsteking
 • Verminderde weerstand, hooikoorts, chronische neusverkoudheid
 • Voorhoofd- en bijholteontsteking
 • Astma, bronchitis
 • Slechte opname van gezonde voedingsstoffen
 • Concentratievermindering, moeheid, somberheid, agitatie, stress, nervositeit, depressie, angst en hyperventilatie
Wanneer kun je het beter niet doen / contra indicaties:
 • Zwangerschap (eerste en laatste drie maanden)
 • Anorexia
 • Ontstoken darmen of diverticulitis
 • Ziekte van Crohn (als er een acute fase is)

Ozon therapie
Indien gewenst kunnen we voor 15 euro meer koffie toevoegen of Ozontherapie toepassen.

Intakeformulier a.u.b. 1e keer meenemen
Hoe gaat het in de praktijk
Informatie galblaasreiniging van Dr Moritz
Video’s en geschiedenis
Probiotica

Wat klanten zeggen over onze darmspoeling bij Centrum Vitaal:

Henriette;  pff wat zag ik tegen zo’n darmspoeling op en het stelt echt niets voor. Ik ben nu 4 keer geweest en de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer voorbij. Ik ben 3 keer bij Nathalie geweest en 1 keer bij Wim. Leuke gesprekken en voel me veel beter.

Gerda;  ik had veel last van mijn darmen en gewrichten. Ik ben nu 1 jaar verder en ben 15 kg afgevallen door darmspoelingen en door een andere leefwijze te volgen gaat het uitstekend met mij. Ik gebruik bijna geen reguliere medicatie meer en voel mij veel fitter en mijn gewrichten zijn ook veel beter geworden, ook mede dankzij de adviezen van de GezondheidsScan.

Annet 64 jaar;  mijn klachten waren voordat ik behandeld werd: maag- en darmklachten, vermoeidheid en hele pijnlijke gewrichten. We kwamen met Wim Haafkes in contact nadat hij bij onze vrouwenvereniging een lezing heeft gehouden, over gezondheid. Daarbij vertelde hij over de werkwijze van Centrum Vitaal en de verschillen van werkwijze en behandeling. Wat mij daarin aansprak was dat de natuurgeneeskunde uitgaat van een zwakke plek die je hele gezondheid kan beïnvloeden (ziek maken dus)! Afijn ik heb een afspraak gemaakt voor een gezondheidsscan. Daar kreeg ik te horen wat de verbanden waren met betrekking tot mijn klachten. Voor mij was een nieuwe ervaring maar best wel herkenbaar en logisch. Mijn lichaam was niet in balans, maar dat was geen nieuws maar ik kreeg duidelijk advies wat ik moest doen om gezonder te worden. In overleg ben ik eerst begonnen met een dieet en 4 darmspoelingen en voel me echt veel beter.

Truus 1950;  ik heb 6 keer een darmspoelingen gehad. Ik zag daar erg tegenop, maar het stelt echt niets voor. Ik kon kiezen door wie ik geholpen wilde worden en pijnlijk is het al helemaal niet. Het was meer het onbekende dat ik niet wist wat ik moest verwachten. Wat best wel leuk was, ik viel direct kilo s af ook door een hele andere leefwijze en eetgewoontes.

Jan 1948;  ik had al zoveel fysiotherapie en medicijnen gehad -maar te weinig resultaat- dat ik blij ben dat ik bij Centrum Vitaal ben gekomen. Ze zijn daar deskundig, ze hebben tijd maar het belangrijkste het heeft resultaat gehad bij mij. Samengevat: Ik ben in 3 maanden tijd 12 kg lichter, mijn gewrichten zijn 80% verbeterd en ik voel mij super!
Harry; ik heb ontzettend lang met allerlei vervelende maag- en darmklachten rondgelopen. Het overheerste gewoon mijn dagelijkse leven. Ook een grote vermoeidheid, waar ik bijna elke dagelijks last van had. Huisarts en ziekenhuisbezoek brachten geen echte oplossing.  Via via kwam ik bij Centrum Vitaal terecht waar ik geadviseerd werd om eens een hoge darmspoeling te proberen. Ik geloof dat ik 8 behandelingen heb gehad en het heeft echt positief gewerkt. De begeleiding van de medewerksters is heel persoonlijk, ook niet verkeerd in deze drukke tijden.  Daarnaast had ik regelmatig last van hoofdpijn en gebitspijn, altijd tegelijk. De tandarts kon niet echt een oorzaak vinden. Voor dit probleem heb ik twee acupunctuur behandelingen gehad bij Wim Haafkes. Deze hebben echt een een duidelijke verbetering opgeleverd.

Judith 1983; al geruime tijd heb ik darmproblemen. Zo hoorde ik op een verjaardag van een vriendin, zij had goede ervaring bij Centrum Vitaal. Mijn klachten waren: buikkrampen, een opgezette buik, een extreem moe gevoel in mijn lijf en met name vermoeide benen. Naast darmspoelingen heb ik de nodige adviezen gekregen om mijn voeding aan te passen. Als ik over mijn ervaring praat vragen mensen me altijd of ik de behandeling vervelend vond. Er is niks engs of gênant aan, het doet geen pijn en je voelt het ook nauwelijks.

Kim 1988;  voordat ik aan mijn eerste darmspoeling begon dacht ik “waar begin ik aan?” en “ik heb geen zin in dat gedoe aan mijn lijf”. Inmiddels heb ik 4 keer een darmspoeling gehad en ik voel me er een stuk beter door. Ik had migraine en sinds de behandelingen zijn mijn klachten veel minder heftig. Ik voel me ook fitter en ben ook niet meer zo moe.   Ik kan het iedereen die interesse heeft aanraden, je hoeft echt nergens bang voor te zijn!
Monique;  al jaren (5-10 jaar) heb ik last van allerlei vervelende klachten. Hiervoor ben ik ook bij de huisarts en het ziekenhuis geweest. Bij Centum Vitaal kreeg ik het gevoel dat er naar me geluisterd werd en voelde ik me begrepen.  Aan de hand van de GezondheidsScan herkende ik veel van mijn klachten en kreeg ik praktisch uitleg wat ik anders kon doen. Samen hebben we een behandelplan opgesteld.  De combinatie van acupunctuur en bioresonantie heeft me goed gedaan. Darmspoeling zag ik eerst echt niet zitten. Maar ja, toch de informatie maar eens goed doorgelezen over de colonhydrotherapie. Een afspraak was al snel gemaakt. Ik was best een beetje nerveus, laten we eerlijk zijn, je gaat letterlijk met je billen bloot. Nathalie Brinkman begreep dat heel goed en in plaats van te zeggen dat het nergens voor nodig was om nerveus te zijn begon zij met een uitleg over wat er ging gebeuren. Ook de rustige achtergrondmuziek was erg prettig.  Ik ben rustiger, voel me beter en zie er ook beter uit. Ik krijg zelfs complimentjes dat ik er zo goed uitzie en dat is natuurlijk echt heel leuk!