Darmspoeling

Uw darmen omarmen; waarom gezonde darmen zó belangrijk zijn.

De darmen zijn het beste te omschrijven als de energiefabriek van het lichaam. In de darmen vindt een groot deel van de spijsvertering plaats. De spijsvertering is het hele proces waarin voedsel wordt verwerkt tot ‘hapklare’ brokjes voor de lichaamscellen. Zo wordt het hele lichaam voorzien van energie en voedingsstoffen. Maar de darmen doen meer! Een belangrijke functie van de darmen is namelijk het uitscheiden van afvalstoffen, in de vorm van ontlasting. Een goede stoelgang is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid. En ten slotte zijn de darmen een belangrijk deel van het immuunsysteem dat voor een heel belangrijk deel in de darmen zit.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat er een mogelijke directe relatie is tussen de conditie van je darmen en van de hersenen. Al deze processen in je lichaam moeten steeds met elkaar samenwerken. Vandaar dat het goed is je darmen te beschermen en te onderhouden. Een goede darmfunctie is essentieel voor een goede gezondheid!

Hoe krijg ik een goede weerstand?
Tachtig procent van een goede weerstand van het lichaam wordt bepaald door goed functionerende darmen. Het darmkanaal werkt optimaal bij een gezonde levensstijl. Bij een gezond leven horen goede, verstandige gewoonten, zoals het eten van vezelrijke voeding zoals groenten, fruit en peulvruchten, veel drinken (het liefst veel water), dagelijks voldoende lichaamsbeweging -bij voorkeur in de frisse buitenlucht- en voldoende rust en slaap.

Ziekte kan ontstaan doordat veel mensen een ongezonde levensstijl hebben. Stress, ongezonde voeding met veel ongezonde zuren en vetten, eiwitten en geraffineerde suikers, roken, alcohol, toxines zoals koffie, drugs, slaapgebrek, bepaalde medicijnen zoals antibiotica, penicilline, prednison en gebrek aan beweging zijn factoren die niet ten goede komen aan de gezondheid. Deze ongezonde factoren kunnen de oorzaak zijn van niet goed functionerende darmen, die problemen krijgen met het uitscheiden van afvalstoffen. Hierdoor hopen er zich in de plooien van de darmen afvalstoffen op. Dit leidt tot de vorming van schadelijke gifstoffen, die via de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook kunnen er, als gevolg van de gifstoffen, al dan niet levensbedreigende poliepen en tumoren in de darmen gevormd worden.

Darmspoeling

Darmspoeling ook wel colonhydrotherapie  genoemd is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water wordt behandeld. Therapeutisch is het een eenvoudige en  goede manier om snel een teveel aan afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Bekijkt u hieronder de diverse links voor nog meer informatie omtrent darmspoelingen

Ozon therapie
Indien gewenst kunnen we voor 15 euro meer koffie toevoegen of Ozontherapie toepassen.

Wanneer je komt voor een darmspoeling graag het vragenformulier hieronder uitprinten en invullen.

Bij welke klachten en contra indicaties
Intakeformulier aub 1e keer meenemen
Hoe gaat het in de praktijk
Ervaringen van mensen
Darmspoeling samen met de galblaasreiniging van Dr Moritz
Hoe weet ik of een behandeling goed voor me is en hoe vaak
Video’s en geschiedenis
Probiotica