Darmspoeling in de praktijk

Voor de behandeling

Je gaat voor de behandeling eerst naar het toilet om de blaas te legen. Er is een toilet in de behandelruimte aanwezig. Hier kun je je ook omkleden. Met een handdoek om neem je liggend op je zij plaats op de behandeltafel. Vervolgens wordt een canule ingebracht en aangesloten op de apparatuur. Vervolgens ga je op je rug liggen, met een grote handdoek over je onderlichaam. Je mag ook sokken meenemen als je snel last van koude voeten hebt. Hierna gaat de hoge darmspoeling beginnen, met rustgevende muziek op de achtergrond. Tijdens de behandeling kun je in gesprek en vragen wat je nog wilt weten. Tussen aankomst en vertrek nemen we ruim een uur de tijd voor je.

Slow-fill methode

Allereerst wordt er warm water (tussen de 34 en 38 graden Celsius) in het lichaam gebracht wat vrij in en uit kan stromen. Dit is om de darmen aan het water te laten wennen. Vervolgens wordt gezuiverd water het lichaam ingevoerd, waarna het lichaam even rust krijgt. Op deze manier kan het spoelwater tussen alle darmplooien komen. Deze vul cyclus wordt herhaald totdat je aandrang krijgt/het gevoel krijgt dat je moet legen.

Deze procedure wordt een aantal malen herhaald. Met iedere spoeling wordt een hoger deel van de dikke darm bereikt, tot het bij de ingang van de dunne darm door de aanwezige klep wordt tegengehouden. Het is mogelijk dat we je buik masseren om aangekoekte ontlasting in de darmen los te maken.

Na de behandeling

Wanneer de hoge darmspoeling voorbij is, ga je naar het toilet om vocht en de laatste restjes afval uit je darmen te verwijderen. Je hebt een opgelucht gevoel in je buik en een algemeen gevoel van welbehagen. Sommige mensen voelen zich heerlijk na een spoeling. Dit alles komt door de afname van toxines -gifstoffen- en de toename van goede stoffen in het bloed. Soms kun je emoties van verdriet tot blijdschap ervaren.

Vervolgbehandelingen

Meerdere darmspoelingen zijn nodig om alle oude, aangekoekte resten uit de darmen te verwijderen. Wij adviseren minimaal 3- 4 behandelingen in een periode van 1 maand te plannen, maar er zijn ook mensen die eens per maand komen. Het aantal behandelingen zal wisselen per persoon en is gebaseerd op de klachten, de persoon en de darmen. Wel is de behandeling het meest effectief in combinatie met gezonde voeding.  Eventuele herhalingsbehandelingen kunnen zijn, bijvoorbeeld: 1x in het kwartaal of 2x per jaar.

Vragen

  • Maakt het uit dat ik menstrueer? Nee voor de behandeling maakt dat niet uit. De menstruatie is een ontgiftingsmechanisme van je lijf. Voor veel vrouwen met menstruatieklachten is het juist heilzaam om net voor de menstruatie een darmspoeling te ondergaan.
  • Maakt het de darmen lui? Nee, integendeel. Het is juist een goede oefening voor de darm. De stimulatie, samentrekking en ontspanning zal de darm juist in vorm brengen. De peristaltiek zal verbeteren.

Bij wie wil je de darmspoeling ondergaan?

Zowel bij Nicole, Nathalie  als Wim Haafkes kunnen de behandeling uitvoeren.

Praktische info

Graag de vragenlijst meenemen bij de eerste behandeling. Wil u aub 2 handdoeken meenemen
U kunt extra sokken meenemen als u snel koude voeten heeft.