Nieuwe behandeling voor diabetes

Nieuwe behandeling voor diabetes

levensstijl

Uit onderzoek van het Amsterdam UMC is een nieuwe behandeling gevonden voor diabetes type 2. Hierdoor hoeven mensen met diabetes geen insuline meer te spuiten. Is dit de juiste behandeling of zijn er ‘alternatieven’?

De oplossing voor diabetes patiënten.

De nieuwe behandelmethode houdt in dat er via de mond een ballonnetje met warm water in de dunne darm wordt gebracht. De warmte zorgt ervoor dat het slijmvlies in de darmen verdwijnt en er een nieuw slijmvlies binnen enkele weken ontstaat. Door vervuiling in de darmen, zo ook de slijmvliezen worden voedingsstoffen als suikers, maar ook eiwitten en vetten niet optimaal opgenomen. Bij diabetes patiënten heeft dat tot gevolg dat ze insuline moeten bij spuiten. Maar als de opname in de darmen verbetert doordat het slijmvlies herstelt dan wel gereinigd wordt kan het lijf ook de suikers, vetten en eiwitten beter opnemen. En daardoor hoeven diabetes patiënten geen insuline meer te spuiten.

 

Waarom zouden darmspoelingen een goed alternatief zijn voor deze behandelmethode?

Het effect van een aantal darmspoelingen is dat de darmen grondig gereinigd worden. Dit zou ook met klisma’s kunnen, dit is een warm zak water, alleen daarmee bereik je niet de hele darmen. Met een hoge darmspoeling zoals mensen deze bij Centrum Vitaal ondergaan worden de hele dikke darm gereinigd doordat je langzaam warm water meerdere malen inbrengt. De dunne darm wordt bij ons gereinigd door de voeding, levensstijl en het advies om een (korte) periode magnesiumsulfaat te gebruiken.

Dit alternatief ten opzicht van het ballonnetjes met warm water dat via de mond in de dunne darm wordt gebracht is ten eerste een stuk goedkoper. Daarnaast is het voor patiënten ook veel prettiger en minder risicovol.

 

Geen medicatie meer nodig bij aanpassing voeding en lifestyle!

In het tv programma ‘hoe word je 100?’ hebben 6 mensen met welvaartsziektes waar onder diabetes meegedaan. Hier is aangetoond dat bij aanpassing van voeding en lifestyle geen reguliere

Geschiedenis darmspoeling

Geschiedenis darmspoeling

medicatie meer nodig is! Lees verder over het programma ‘hoe word je 100?’

Reinig eerst de darmen’ schreef Hippocrates, de vader van de natuurgeneeskunde, 2500 jaar geleden al. Want veel klachten en ziekten vinden hun oorsprong én heling in de darm. De gezondheid van een groot deel van de Nederlandse bevolking laat veel te wensen over. De theorie dat gifstoffen afkomstig uit de darm verantwoordelijk zijn voor ziekten was al bekend in het oude Griekenland. De logica van je lijf volgens de natuurgeneeskunde is dat afvalstoffen en gifstoffen die je lijf niet op een natuurlijke manier kwijt kunnen de oorzaak zijn van ziektes als: hooikoorts, psoriasis, eczeem, obesitas (gewichtstoename), diabetes, menstruatie problemen -teveel hypermenorroe witte vloed-, darmbloedingen, diarree, etc.

Ons westerse voedingspatroon is hier een grote oorzaak van. Onze voeding bestaat tegenwoordig uit kant en klaar, bewerkte voedingsmiddelen, vlees en melk(producten) van de bio-industrie, geraffineerde suiker, wietmeel-producten, geharde vetten, kunstmatige conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen.

Gevolgen van ons westers voedingspatroon is:

  • Geeft opstopping van afvalstoffen en verteringsresten in de dikke darm. Bij een groot deel van de Nederlandse bevolking leidt dit tot obstipatie. Bij 80% van de bevolking doorloopt een ingedroogde en harde ontlasting.
  • Een gevolg van groei van een ziekmakende darmflora is dat de vertering van voedsel en het transport ervan naar de bloedbaan verstoord raakt. Eiwitten en koolhydraten worden onvoldoende verteerd en vallen daardoor als voedsel ten prooi aan rottings- en gistingsbacteriën.
  • Er komen gifstoffen vrij en de kans op parasieten wordt vergroot.
  • De lever wordt extra belast

 

Advies

Centrum Vitaal geeft het advies aan mensen met welvaartsziektes als diabetes, verander je voedingspatroon, ga meer bewegen en laat je informeren bij ons over het nut van slowfill darmspoeling.

Voor meer informatie neem even contact met ons op via 074 2914143 of onze contactpagina.

Darmspoeling