Acupunctuur helpt bij veel aandoeningen en klachten

Acupunctuur helpt bij veel aandoeningen en klachten.

Acupunctuur helpt bij veel aandoeningen en klachten Centrum Vitaal weet daar alles van

Wat is acupunctuur:

Acupunctuur is een klassieke Chinese geneeswijze die bij ons als aanvulling op de reguliere geneeskunde wordt gebruikt. In China was acupunctuur vroeger samen met kruiden de geneeskunde om mensen gezond te houden.  Al sind  1992 behandeld  Wim Haafkes mensen met verschillende klachten in zijn praktijk.

Steeds meer mensen vinden baat bij acupunctuur. Ze voelen zich beter en hun lichaam kan meer aan. Ook kan acupunctuur helpen bij het bestrijden van ziektes en pijn. Acupunctuur, een van oorsprong oosterse geneeskunst, ziet de mens als één geheel: lichaam en geest. Acupunctuur kan ook naast andere (westerse) behandelmethoden plaatsvinden.

Steeds meer bewijs en erkenning

Elk jaar zien we een toename van positieve bevindingen en komt er steeds meer bewijs over de effectiviteit van acupunctuur. De aanbevelingen kwamen uit de hoek van overheidsinstellingen voor de gezondheidszorg, in nationale richtlijnen en van medisch specialisten groepen. Het is fijn om te weten dat je met een gerust hart naar een acupuncturist kunt gaan en je daar open over kunt zijn tegen je huisarts. Juist omdat er zoveel reguliere partijen zijn, die acupunctuur aanbevelen.

Voor alle duidelijkheid:

Wij zijn aangesloten bij erkende beroepsverenigingen welke onze kwaliteit en deskundigheid waarborgen. Mede daarom worden Consulten & behandelingen  doorgaans geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed (gaan niet ten koste van je eigen bijdrage) en vallen onder de alternatieve – complementaire zorg.

Een voorbeeld van initiatieven die de komende jaren gaan groeien

Enige tijd geleden zocht het Oncologisch Centrum van het Rijnstate Ziekenhuis de samenwerking met mijn beroepsvereniging NVA op, vanwege de wetenschappelijk bewezen werking van acupunctuur. Regelmatig verwijzen ze mensen door voor acupunctuur. Bijvoorbeeld bij opvliegers en vermoeidheid na kanker en bij misselijkheid en ondersteuning tijdens chemokuren. Het spreekuur gaat nadrukkelijk niet om de genezing van kanker, maar om het verminderen van klachten en het verbeteren of behouden van de kwaliteit van leven.