Urineweginfecties

Urineweginfecties kunnen pijnlijk zijn, en voortdurend terugkomen. Hoe ontstaan zulke infecties eigenlijk? En welke methoden uit de natuurgeneeskunde hebben hun nut bewezen?

Cystitis, blaasontsteking of urineweginfectie (UWI) komt meer voor bij vrouwen in alle leeftijden dan bij mannen. De symptomen zijn: langzame en pijnlijke urinelozing, frequente of voortdurende aandrang die licht tot dringend kan zijn. De urine ziet er vaak wat melkachtig uit en kan vies ruiken doordat er pus en bacteriën in zitten. Vaak is de boosdoener Escherichia Coli, een bacterie die normaal voorkomt in de darmflora. Andere veelvoorkomende veroorzakers zijn diverse bacteriën en parasieten zoals rickettsiae, amoeben, Chlamydia, Mycoplasma, Proteus, Staphylococcus, Neisseria gonorrhoeae en Gardnerella vaginalis. In het laboratorium kan precies worden vastgesteld wat de ontsteking heeft veroorzaakt.

Natuurgeneeskundige oplossingen

  •  met behulp van D-mannose, een suiker die nauw verwant is aan gewone sucrose (suiker). Dit helpt vooral wanneer de ontsteking is ontstaan door besmetting met E. coli vanuit de darm. Darmbacteriën kunnen trouwens op vele manier bij de plasuitgang komen: via besmetting van het kruis van slips en onderbroeken, of door een verkeerde manier van afdrogen of afvegen na toiletgang.
  • cranberry: de vossenbes (Vaccinium vitis-idaea), of (zoals gezegd) de berendruif (Arctostaphylos uva-ursi).
  • cranberrysap, zowel om urineweginfecties te behandelen als om te voorkomen.
  •   vlierbesboom (Sambucus nigra)
  • acupunctuur in combinatie met biofotonen.