OBERON Diagnose

Het stellen van een goede diagnose is het allerbelangrijkste om te weten waar uw klachten vandaan komen. Bij Centrum Vitaal maken we onder andere gebruik van het OBERON-systeem om uw gezondheid te scannen. Op dit moment is de Oberon één van de meest geavanceerde systemen om een diagnose te stellen en valt onder de ‘Non lineaire Diagnostiek’. De OBERON maakt het mogelijk om beginnende ziekteprocessen en disbalans te herkennen nog voordat het op fysiek niveau zichtbaar is.

Wat kan het Oberonsysteem?

 • Screening van alle organen en functies in je lijf zoals hart, bloedvaten, longen, nieren, blaas, maag, lever, darmen, borsten (vrouw), baarmoeder, eierstokken, prostaat (man), hersenen, hypofyse, hormonen en rug.
 • Opsporen van een ‘energielek’ of vormen van disbalans, nog voordat er sprake is van ziekte.
 • Herkennen van pathologieën (ziektebeelden).
 • Ziekte van lyme, borrelia opsporen.
 • Allergieën of voedingsintolerantie opsporen.
 • Advies over gezonde voeding, volledig op maat voor de persoon, waarna een voedingstabel kan worden gegenereerd.
 • Informatie over welke vitaminen en/of mineralen goed voor je zijn of waar tekorten zijn.
 • Informatie over voedingssupplementen.
 • Informatie geven over welke E-nummers belastend zijn voor de persoon.
 • Analyseren of er nadelige gevolgen zijn van vaccinaties.
 • Belastingen in het centrale zenuwstelsel detecteren.
 • Ziekteverwekkers als virussen, bacteriën of parasieten herkennen.
 • Nek-, rug-, en schouderanalyse.
 • Biochemische status bepalen als ijzerwaarde, schildklierwaarde, neurotransmitters.
 • Informatie geven over hormonen zoal als de bijnieren-, schildklier- en geslachtshormonen.
 • Advies op maat geven voor homeopathie.
 • Belasting van metalen, medicijnen, omgevingsvervuilers en tandhaarden opsporen.
 • Gebitsanalyse uitvoeren.
 • Belasting met elektrosmog (bijvoorbeeld mobiele telefonie) en geopathie (bijvoorbeeld aardlijnen zoals Hartman en Curry lijnen).
 • Inzicht geven in belastende emoties die het lichaam momenteel uit balans brengen.
 • Inzicht geven in de psycho-emotionele ‘imprints’ (overtuigingen) die onder het huidige proces liggen en algemene imprints die de waarnemingen, gedachten, gevoelens en handelingen van de persoon onbewust sturen.
 • Helpende affirmaties op maat genereren die balansversterkend zijn (affirmaties zijn korte positieve zinnen)
 • Therapeutische mogelijkheden:  worden via het systeem gezonde frequenties het lichaam ingezonden om belaste gebieden te helpen balanceren.  Mogelijkheid om ‘een informatiepreparaat’ op bijvoorbeeld water of alcohol of chipcard te maken en mee te geven.
 • Via de spinmatrix van Prof. Gariaev kan met de scandata uit de Oberon®  muziek op mp3 formaat worden gemaakt die via een koptelefoon kan worden beluisterd met als doel om je lichaam weer in balans te brengen.
 • Meten is weten! Na het 1e consult kunnen we ook bepalen of de therapie effectief is geweest. Via een vergelijking analyse kan tot op het kleinste detail en tot op DNA niveau de progressie van het proces bij elk consult worden gemeten.
 • Meer over de OBERON technologie.
 • Medcert-logoMedisch gecertificeerd
  De OBERON® is medisch gecertificeerd door MedCert, de hoogste Duitse medische certificeringsinstantie.

BELANGRIJK!

 • Vooraf aan het onderzoek vragen wij om het intakeformulier in te vullen en mee te nemen.
 • De scan is geen vervanging van een CT- of MRI-scan. De screening kan uitstekend preventief worden gebruikt. Wij zullen doorverwijzen naar de huisarts als daar een reden voor is.

Voor meer informatie: Tel: 074-2914143  of mail: info@centrumvitaal.nl

Interview

Wim Haafkes is vertegenwoordiger van de Oberon in Nederland en België.

11 thoughts on “OBERON Diagnose

 1. maaike

  Ik ben erg blij dat wij en ook onze kinderen de oberon scan hebben gedaan, ik kreeg hierdoor een duidelijk overzicht over onze gezondheid en waar we nog aan kunnen werken. Bij alledrie de kinderen zag ik na gebruik van verschillende suplementen maar ook bepaalde voedingsmiddelen vrij snel verbetering. Mijn dochter had al jaren last van buikpijn en evzeem, over buikpijn hoor ik haar bijna nooit meer en ook het eczeem is over. Ze zit nu veel beter in haar vel, heeft meer zelfvertrouwen en is vrolijker, ook de juf zag dit op school.
  Mijn zoontje is snel afgeleid, twee week nadat ik startte met pro biotica en magnesium vertelde hij trots dat hij nu alle taakjes af had, zijn leraar geeft ook aan dat het stukken beter gaat en ook op zijn rapport is dit duidelijk zichtbaar. Mijn oudste dochter van 13 sliep niet goed we zijn nu een paar maanden verder…ze geeft aan dat het nog vaak lang duurd voor dat ze in slaap valt maar ze slaapt nu wel de hele nacht door en ook heeft ze bijna nooit meer buikpijn en wat ze ook erg fijn vindt haar huid ziet er beter uit. En dit allemaal door wat kleine verandering in ons voedingspatroon en tijdelijk gebruik van extra vitamine,s
  We zijn dus erg blij met de oberon scan en ik kan dit ook iedereen aanraden, niet alleen als je ernstig ziek bent maar ook bij vage klachtten en zeker preventief om een goede gezondheid te behouden.

 2. Ingrid

  Ik heb een aantal keren een Oberon scan laten doen en kon zo vanaf de eerste keer tot de laatste keer heel nauwkeurig de processen van mijn lichaam volgen. Wat ik bijzonder vind aan de Oberon scan vind ik behalve mijn fysieke maar ook emoties die weergegeven worden in stresshormonen en of ik een serotonine-tekort heb -elke keer ben ik weer verbaasd-. Ik heb zelf een aantal psychische beperkingen waaronder een emotieregulatie stoornis.Ik lijdt aan een aantal psychosomatische klachten.Ik heb door de samenwerking van Wim en Nathalie,die een kei is in het psychosociale stukje,mijzelf goed leren kennen.Heb de nauwe samenwerking tussen lichaam en geest leren respecteren. Ben met steun van Centrum Vitaal in mijn kracht gaan staan. Heb geleerd mijn eigen verantwoording te nemen en ben nu bezig uit te zoeken met steun en hulp van Nathalie en Wim.

 3. Margreet

  Al jaren kom ik bij Wim Haafkes in de praktijk. Niet direct voor grote klachten. Echter wel voor een algehele check up van mijn lijf en leden. Ik kan niet altijd aan de binnenkant zien of er iets aan de hand is, De Oberon vind ik dan zo’n mooie uitvinding dat de buiten- en binnenkant gecheckt wordt. Het is meer dan een APK keuring!
  Het mooie van dit apparaat vind ik ook dat het meteen ook jezelf behandeld. Dus je wordt niet zo maar meteen met dure pillen naar huis gestuurd. Wel krijg je veel tips en adviezen mee, ook ter preventie!
  Verder kan je bij vervolg consulten ook de resultaten goed volgen.
  De Oberon is de investering meer dan waard. Een aanrader dus!

 4. Martin

  De Oberon heeft mij een goed doorlichting gegeven van mijn gestel en een reden tot gesprek in leefwijze en omgeving.
  Doordat de meetwaarden persoonlijk zijn, doet het meer met je dan je zou verwachten. De grafische beelden zijn duidelijk en op de voor mij bekende zwakke plekken gaf de Oberon apparatuur dat ook aan. Voor mij zinvolle informatie die ik iedereen zou adviseren die meer wil weten over zijn/haar gezondheid. Gewoon eens doen! Bovendien heb ik het het in de aanvullende verzekering vergoedt gekregen.

 5. Anne

  Ik heb nu 3 keer een Oberonscan laten doen. Een prachtige uitvinding om inzicht te krijgen in je gezondheid, op meerdere niveaus. Niks geen eindeloze rondgang langs specialisten en belastende onderzoeken. Binnen 2 uur weet je waar je staat!
  Een uitkomst bij vage gezondheidsklachten. Maar vooral ook als middel voor preventie, doordat je inzicht krijgt in eventueel verstoorde processen en zo in een vroeg stadium in staat gesteld wordt om deze bij te sturen. Een aanrader!

 6. Anton

  Heb al vele jaren diverse klachten en heb hiervoor verschillende artsen en therapeuten bezocht. Ben recent geweest voor een doorlichting met de Oberon. Erg boeiend en kan ik iedereen aanraden. Bovendien krijg ik het vergoed in de aanvullende verzekering.

 7. Christa

  Ik heb nu een aantal keren een Oberon Scan gehad. Daardoor heb ik meer duidelijkheid gekregen over de oorzaak van mijn klachten. Erg prettig vind ik de wijze waarop Wim probeert de juiste therapie te vinden. In eerste instantie was er nauwelijks sprake van verbetering. Maar Wim is zeer volhardend en blijft alternatieven zoek om je te helpen. Hij weet je te overtuigen en te stimuleren om zijn adviezen op te volgen en het effect daarvan begin ik nu te merken.
  Vooral de persoonlijke benadering en de tijd die hij voor je neemt vind ik erg prettig.

 8. Erna

  Ik wilde graag een gezondheidscheck met de Oberon. Gelukkig, veel bleek goed te functioneren, paar dingen wat minder. Heb verschillende praktische tips van Wim gekregen die goed toepasbaar zijn.
  Ik vind het erg prettig dat er de tijd voor je wordt genomen. Wim probeert een zo passend mogelijke ‘behandeling’ voor je te vinden. Heb goede resultaten met acupunctuur samen met biofotonen, dat heeft bij mij enorm geholpen ik in korte tijd, een aanrader.

 9. Ozluhan

  Normaal gesproken ga ik altijd naar de huisarts, maar echt ik had nooit gedacht dat je met de OBERON zoveel te weten komt om je gezondheid. Je zit er lekker bij met een koptelefoon en kan meekijken naar de meting, ondertussen krijg je ook een uitleg wat het apparaat aan het doen is. Na de screening krijg je een uitgebreide uitleg wat er goed gaat en wat niet, of je voedingstoffen tekort komt en of wat er kan veranderen aan je eetpatroon.
  De uitslag verbaasde mij, omdat er dingen uitkwamen wat eerder is vastgesteld door een bloedonderzoek. De Oberon is een fijne en nauwkeurige ‘scan’ zonder vervelende bijwerkingen. En ik krijg het voor 80 % vergoed van mijn zorgverzekeraar.

 10. Monique

  Toen ik de eerste keer bij Wim kwam zat ik helemaal niet goed in mijn vel.
  zat tegen een burn-out aan, was altijd moe en voelde me heel gestresst.
  Ik heb toen een Oberon-diagnose gehad en daaruit bleek inderdaad heel duidelijk de stress.
  Samen met Wim heb ik toen een plan gemaakt, wat werkt heeft tot nu toe niet gewerkt en wat wel bij mij. Eerste instantie zijn we begonnen met ontgiften
  samen met de homeopathische tabletten en een ander eetpatroon, daar ben ik daar enorm van opgeknapt.
  Ik heb ook acupunctuur en biofotonen gehad, waar ik heel relaxed van werd.
  Omdat mijn rug en schouder behoorlijk vastzaten heb ik ook guasha massage gehad, ook hier merk ik duidelijk verbetering.
  Kortom: na 4 behandelingen ben ik gewoon een ander mens! Daarom kan ik iedereen die niet lekker in z’n vel zit aanraden om eens een afspraak bij Centrum Vitaal te maken!

 11. Christa

  Ik heb pas weer een Oberon Scan gehad. Ik ga me steeds een beetje beter voelen en wordt bevestigd door de Oberon, deze geeft ook duidelijk verbetering aan. Wim vroeg of ik misschien een blaasontsteking had, want dat bleek uit de scan. Ik had op dat moment geen klachten, maar een paar dagen later wel. Urine onderzoek bij de huisarts wees uit dat ik inderdaad een blaasontsteking had! Dit is weer een bewijs dat de Oberon in een zeer vroeg stadium al een diagnose kan vaststellen. Geweldig systeem!!