Mindfulness voor hooggevoelige mensen

In de huidige maatschappij krijgen volwassenen en kinderen te maken met steeds meer prikkels, zoals muziek die overal te horen is, druk verkeer, grote klassen en drukke agenda’s. Volwassenen en kinderen die erg gevoelig zijn, kunnen hierdoor snel last krijgen van overprikkeling. Ze kunnen daar moe van worden, concentratieproblemen krijgen, zichzelf terugtrekken of juist erg druk worden.
Gevoeligheid is echter niet alleen lastig, het is juist een heel positieve eigenschap! Als volwassenen en kinderen zichzelf goed tegen teveel prikkels kunnen beschermen en weten hoe ze tot rust kunnen komen, dan zijn juist deze kinderen in staat om ten volle te genieten van het leven, heel hechte relaties aan te gaan en veel interesse te tonen in het welzijn van anderen. Het is echter wel belangrijk dat volwassenen en kinderen goed met deze gevoeligheid om kunnen gaan.

Steeds vaker komen gevoelige volwassenen en kinderen die zijn vastgelopen in hun dagelijkse leven voor behandeling of begeleiding bij Centrum Vitaal. We hebben een training Mindfulness ontwikkeld voor deze groep mensen. Naast de mindfulness oefeningen komen er onderwerpen aan bod als:

· wat is gevoeligheid?

· wat is aarden en hoe doe je dat?

· wat is afschermen en hoe doe je dat?

· wat zijn je kwaliteiten?

· hoe kun je kwaliteiten goed gebruiken?

· hoe zeg je wat je voelt en wat je nodig hebt?

Aanmelden