Consulten

Lees hier meer over onze werkwijze, klik hier

Intake & Diagnose

Gezondheidsscan / OBERON
Inzicht in je gezondheid. Zowel preventief als het vinden van de onderliggende oorzaak van je klachten.

VitaliteitsScan / NILAS
Inzicht in de mate van stressbelasting,  energiehuishouding, reserve-energie, biologische leeftijd.

Vergoedingen

De meeste consulten worden deels of geheel vergoed in de aanvullende verzekering en het gaat niet ten koste van je eigen bijdrage!

Facebook

Winterdepressie
Veel mensen krijgen last van een winterdepressie. De klachten zijn vermoeidheid, weinig energie, somberheid, grote behoefte aan slapen, gewichtstoename, prikkelbaarheid, nerveusheid, slechte concentratie, behoefte aan calorierijk eten, spierpijn en verstopping.

Een depressie heeft vaak te maken met een tekort aan zonlicht door de kortere dagen. Onderzoekers hebben ontdekt dat het vaak te maken heeft met de melatonine-spiegel. Dit is een hormoon dat ’s avonds wordt aangemaakt en zorgt voor je slaap. Melatonine komt uit serotonine en dat wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. Te weinig zonlicht = te weinig serotonine = te weinig melatonine = depressie. Lichttherapie is dus een goede optie om de depressie te behandelen.

De laatste jaren hebben wetenschappers het ook meer en meer over het gebruik van omega-3 (bv. lijnzaadolie, 2x per week vette vis eten of supplementen) om depressies te behandelen. Sporten helpt ook goed tegen depressie. Vermijd verder suikers zoveel mogelijk.

De seizoensdepressie treft vooral vrouwen (80% van de gevallen).
... Lees meerToon minder

Bekijk op Facebook